Inför matchen mot Vinslövs HK

19 september 2020 11:13

Inför matchen mot Vinslövs HK

 

Imorgon söndag spelas omgång 2 i årets allsvenska serie för Amo som för första gången på många månader får springa in i Amokabelhallen för tävlingsmatch igen.

Vi kliver in i matchen med en stabil seger i omgång 1 mot Kärra HF i bagaget, en match där Stockens ord i pausvilan uppenbarligen gav frukt då andra halvlek blev en enkel resa och där slutresultatet landade på elva plusmål, trots ”endast” oavgjort i paus.

I matchen mot Kärra har vi fem spelare som gör minst fem mål var, och där Daniel Steen (som stannade på två gjorda mål) ligger bakom väldigt många av dessa med sitt fina spelsinne och assistspel. Filip Pettersson gör en stark offensiv match och prisas välförtjänt till Amo HKs bästa spelare.

Våra motståndare imorgon är en nykomling som av många tippas bli kanske den starkaste nykomlingen (från div1) på många år. I våras vann man div 1 Södra överlägset genom att endast förlora en match, och det var mot serietvåan Anderstorp SK. Med stommen kvar från ifjol, kryddat med elitspelare som Hampus Henningsson och Adrian Hesslekrans från Lugi, Hugo Svensson från IFK Kristianstad – samt att Lugilånet Linus Lilja som spelade i Amo i våras nu också valt att skriva på för Vinslöv, så är det inte svårt att förstå att laget har stora förväntningar på sig. Vinslöv vann sin premiärmatch mot IVH Västerås på ett enkelt sätt med 32-24, efter en ledning med åtta mål redan i paus. Troligen är Vinslöv det laget i serien som har mest tyngd och storlek i truppen.

Amo HK ser fram emot att springa in för sin (lilla med högljudda) hemmapublik igen och fortsätta sin jakt på en placering i seriens toppskikt.

Publikinformation: Som tidigare meddelat får vi fortsatt endast ta emot 50personer i publiken och det är fullbokat. Men som vanligt kan du köpa matchen, och samtidigt stötta föreningen delvis, genom att gå in på vår solidsport-kanal: https://solidsport.com/amo-hk/games/g/r4qa7pcz

 

Erik Sääf

"Min tid än så länge i Amo har varit som förväntat skulle jag säga! Tycker det är en riktigt bra miljö att vara i för att både jag och hela laget fortsatt ska utvecklas och hela tiden bli bättre. Vi har många bra och motiverade gubbar i truppen vilket leder till att kvalitén på träningarna blir densamma. Jag känner mig också nöjd och trygg mes Stocken som leder oss på ett bra sätt där det är väldigt tydligt med vad man har för roll och vad man ska tillföra med på planen!

På söndag tror jag att det kommer bli en tuff batalj! Vinslöv är ett bra lag med flera rutinerade och goa lirare. Men är vi på plats och gör det som vi har bestämt oss för så ska vi ha goda chanser att plocka 2 pinnar, men det kommer bli ett jävla krig!"


 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll