Inför matchen mot Vinslöv

30 oktober 2021 10:05

Inför matchen mot Vinslöv

 

Toppmötena avlöser varandra hemma i Alstermo och i Amokabelhallen. Förra veckan fick vi besök av Kungälv och IFK Skövde. Nu är det till namnet ett mindre välkänt lag men till resultatmässigt är de ett topplag i Herrallsvenskan i år. 

Vinslöv har inlett säsongen på ett strålande sätt och de enbart har en förlust och det var mot OV Helsingborg. En match där Vinslöv inte riktigt kom upp i nivå och OV hade fortfarande lite energi under skorna. Den finaste meriten under seriespelet är en poäng på bortaplan mot Kungälv ett lag som vi själva fick slita hårt mot. 

För er som kommer och stöttar Amo på söndag kommer få se ett annorlunda spel ute på banan. Ni kommer få se ett väldigt offensivt försvarsspel hos bortalaget. Pelle Käll den gamla SM-mästaren och tillika tränare för Vinslöv har drillat laget i ett högt försvarsspel som ena stunden kan vara ett 3-2-1 för andra stunden bli ett 3-3 eller varför inte ett 4-2. Spelarna är aggressiva och aktiva. Lägg till en busslast med supportrar från Vinslöv och ni inser att det blir en tuff match. Därför är det viktigt att ni kommer till hallen. Hjälp till att visa hur jobbigt det är grytan inte bara på planen men även på läktaren. 

Nästan hela uppställningen i Vinslöv är spelare som har spelat och gjort avtryck i högre divisioner. För supportrar till Amo handboll är kanske målvakten Linus Olsson den som ni känner bäst till. Linus som gjorde ett antal säsonger här uppe i Småland innan han lämnade för IFK Ystad. Hugo Svensson en ung skytt som kamperat ihop med vår egna Evon Mohlin i IFK Kristianstad är ännu en spelare att hålla under uppsikt eller varför inte Alfred Olsson som lämnade Blekinge för att återgå till Skåne. Han har tagit ett stort steg i Vinslöv med mer speltid och mer förtroende. Han var en stabil allsvensk spelare i Blekinge men i Skåne och Vinslöv han har vuxit ut till en av de bästa H9:orna i serien. 

 

Det här blir den sista matchen i oktober för oss och vad passar inte bättre än att ge Vinslöv mardrömmar om Amo och Alstermo efter den 31 oktober? Kom till hallen och stötta laget.

/Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll