Inför matchen mot VästeråsIrsta

4 december 2021 10:52

Inför matchen mot VästeråsIrsta

Efter en intensiv November blev det lite mer än en vecka ledigt för spelarna i laget. Nu är det dock dags för match igen och det är allsvenskans hetaste lag som besöker Amokabelhallen nu på söndag. 

VästeråsIrsta har tre raka segrar där de bland annat besegrade Kungälv HK ett lag som vi själva fick oavgjort mot på hemmaplan. Med andra ord är det ett bra lag som kommer till hallen på söndag 16.15. 

De leds av den duktiga målvakten Tobias Sjöberg som stundtals har varit rena väggen i målet för VästeråsIrsta. VästeråsIrsta har drabbats av skador på målvaktssidan men Tobias har då visat att han tillhör seriens absolut bästa målvakter. Han brukar göra många spektakulära räddningar, det gäller att krutet är torrt på söndag för våra spelare. 

Offensivt är de ett lag med bredd. Många duktiga spelare som vågar och kan ta avslut. Linus Eriksson har i de senaste matcherna varit den spelaren som kanske varit den mest framträdande men det finns flera andra som tar ansvar. Anton Lindblom en ung blott 20-årig skytt ursprungligen från Enköping har visat sin skytte med både spänst och kraft, lägg därtill Olle Röken även han en ung spelare som har en central roll med sitt försvarsspel. 

Det är svårt att nämna VästeråsIrsta utan att nämna Marcus Pedersén. Trots sin ringa ålder på 25 år är han rutinerad tack vare sitt spel i bland annat GUIF och Önnered. Lägg därtill landskamper på ungdomsnivå så förstår ni att det är en duktig spelare vi har att göra med. 

VästeråsIrsta är ett lag som har ett bra försvarsspel och visar upp en trygghet framåt där spelare vågar ta ansvar. Väl mött i Amokabelhallen på söndag!

/Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll