Inför matchen mot Kungälv

13 oktober 2021 18:00

Inför matchen mot Kungälv

Först och främst vill vi ledare och spelare säga ett stort tack till de härliga supportrar som spenderade fredagskvällen nere i Helsingborg med oss. Ni ska veta att erat stöd tillsammans med er där hemma gjorde en stor skillnad!

På söndag är det dags igen! En ny toppmatch väntar oss i Amo HK. Vår förhoppning är att amokabelhallen ska koka som den aldrig gjort förut och det gör den enbart genom att ni supportrar är där och stöttar, väsnas och är alldeles underbara för oss i laget. Kungälvs HK kommer vara motståndarna på söndag. Ett lag som har inlett serien på ett strålande sätt och är även de obesegrade. De har gått igenom namnkunnigt motstånd som OV Helsingborg, Torslanda, Vinslöv samt våra småländska antagonister Anderstorps SK. Vi fick chansen att möta Kungälv tidigt på försäsongen i ATG Svenska Cupen och då gick vi segrande ur striden med 34-30 på hemmaplan mycket tack vare er på läktaren.

Kungälv har en stark trupp med många namnkunniga i laget. Hannes Rybo en spelskicklig niometare med ett ruskigt vasst avslut är en av de spelare som ni på läktaren får ha uppsikt över. Alexander Regen är som en bläckfisk inne på linjen. Han fångar det mesta som kastas in dit och är ett ständigt orosmoment. Simon Örtelind talangen från RIK som tog omvägen via Torslanda har återigen visat vilken kvalité spelare han är både offensivt men också defensivt där han stort ansvar. Henrik Rhåsson en speedkula på niometer, som kom ifrån de Svenska Mästarna inför säsongen. Adam Jöhnsson skytten och genombrottsspelaren på högernio som de flesta handbollsligalagen har hört sig för. Sebastian Wiik spelskicklig niometare som ligger bakom mycket i det offensiva och målvakten David Larsson denna grabb från Eksjö ska återigen besöka de Småländska skogarna. Jag hade kunnat fortsätta med deras kanter och fler spelare men vi kan konstatera att det är ett kunnigt lag som kommer att besöka amokabelhallen på söndag 16.15.

Vi kommer till matchen på söndag med vind i seglen. Det gäller dock att vara ödmjuk inför uppgiften. Kungälv är ett bra lag och det gäller att vi tillsammans med er supportrar gör det som krävs. Vi kommer att komma till matchen med samma trupp som senast mot OV Helsingborg.
Nu kör vi! Alla till amokabelhallen!

 

/ Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll