Inför matchen mot HIF Karlskrona

10 januari 2022 13:40

Inför matchen mot HIF Karlskrona
Varför är det en känsla att vi alltid möter seriens hetaste motståndare? Nu är det dags för en match som har vuxit genom åren. När vi möttes i höstas benämnde HIF Karlskrona matchen som ett sydostderby och kanske är det så. Det är iallafall en match mellan serieledarna Amo HK och ett lag som efter förlusten i den täta bortamatchen gått rent i serien och besegrat topplag som Tyresö och Skånela.
 

Det pratas en del om Ola Lindgren om hans arbete som coach för den duktiga Mathias Ekstrand men det tycker jag är att bortse från det Mathias gör i Hästö. Inför säsongen tappade HIF två av seriens bästa spelare i Viktor Ahlstrand samt den duktiga målvakten Hayder Al-khafadji. Visserligen värvades Gustav Hallén (som var strålande i den senaste matchen mot Skånela) från ligalaget Aranäs men det tar tid att spela ihop ett lag speciellt när vitala spelare byts ut. Redan i matchen mot oss tyckte jag mig se en annan attityd och mer homogent lag. Detta har sedan vår match fortsatt.

Försvarsspelet börjar sitta allt mer. Ni kommer säkerligen se ett väldigt offensivt försvarsspel från HIF där den duktiga vänstersexan Anton Persson får lira center och försöker rycka sönder anfallsspelet genom ständigt arbeta med olika höjder. Bakom honom finns Gustav Jönne med rutin från handbollsligan och redan nu är han klar för Alingsås HK den kommande säsongen. I målet står en av seriens bästa målvakter i Uros Tomic som storspelade förra gången vi mötte HIF.

För oss blir det första matchen sedan vi mötte LUGI i ATG Svenska Cupen på bortaplan. En match där vi vann men lyckades inte vända på resultatet sedan den första omgången. Vi kan vara stolta och nöjda med vår insats i cupen men för oss precis som er är serien viktigare. Utgångsläget vi har inför vårsäsongen är bra och det är viktigt att vi fortsätter arbeta efter det vi började med i höstas. Självklart behöver vi ert stöd för att lyckas med detta.

19.00 på onsdag är det dags för matchen och i och med de nya restriktionerna som precis presenterades har vi stängt försäljningen av biljetter. Ni som har bokat era biljetter kommer att tilldelas plats med avstånd när ni kommer, och även säsongskorten kan behöva sitta på annan plats.
 

/ Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll