Inför match mot Rimbo HK

21 mars 2022 14:25

Inför match mot Rimbo HK

Ännu en flyttad match, dock är denna enbart flyttad några dagar. Varför? Jo, vi har haft spelare som varit iväg på landslagsuppdrag. Evon Mohlin (Nederländerna) och Gusten Montonen (Finland) har båda varit iväg på träningsläger inför ett stundande VM-kval som spelas senare i vår.

Matchen mot LIF Lindesberg var återigen lite trögstartad men sedan hade vi en fantastiskt fin period i början av andra halvlek där försvarsspelet och målvaktsspelet kom upp i en fin nivå. Alla fick vara med och bidra under matchen vilket alltid är roligt.

Nu är det dags för Rimbo HK. Ett av de mer svårspelade lagen i allsvenskan. Ifall vi känner att vi har många anfall under en match är det inget mot vad Rimbo gör. När Rimbo spelar brukar det bli många mål mycket tack vare de många anfallen. Det finns skyttekraft i Rimbo tack vare Martin Blomqvist, Jesper Forslund, Ken Tollbring och Endrit Abdullahi.

Martin Blomqvist är kanske den spelaren som gått framåt mest i år. Förmodligen var det flera klubbar som var intresserade av hans namnteckning men han valde att ta minst ett år till i den gröna tröjan med mycket ansvar och speltid. Det är svårt att nämna Rimbo utan att nämna Ken och Jeff Tollbring. De är kulturbärare i föreningen, de har varit med på den långa resan och är viktiga för laget. Jeff med ett större ansvar defensivt medan Ken är den offensiva motorn. Endrit Abdullahi har under säsongen dragits med skador men var senast mot Skånela tillbaka på planen.

För oss i Amo har det varit en vecka med återhämtning inför det som komma ska. Vi hade förhoppningar och tro på att nå den direkta platsen men OV Helsingborg gjorde en bättre match än vi och kunde vinna mot oss. Nu ser vi fram emot kvalet som kommer dra igång redan veckan efter sista omgången mot Kärra. Men först vill vi avsluta serien snyggt och försöka ta poängrekordet för Amo HK i allsvenskan.


Väl mött i Amokabelhallen 19.00 tisdagen den 22/3!

/Joakim Wensby 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll