Inför match mot LIF Lindesberg

12 mars 2022 10:04

Inför match mot LIF Lindesberg

Dags för ny match i allsvenskan och denna lördag styr bussen norröver till Lindesberg. Lif Lindesberg är i grund och botten en fin och traditionsrik ungdomsförening som befunnit sig i sverigetoppen under väldigt lång tid med sin största framgång när de under några år spelade i handbollsligan, vilket de gjorde i inför en oftast fullsatt idrottshall i Örebro. LIF står för Lindeskolans IF som de hette innan de gick upp i handbolllsigan 2006. De senaste åren har de inte haft samma resultatmässiga framgång men är sedan 2011 tillbaka och spelar i en ny och elitmässig hall i Lindesberg och de har sedan storhetstiden haft svårt att nå de riktigt bra resultaten i allsvenskan. 

Likaså har det varit under årets säsong som inte kan ses som något annat än en besvikelse. De har haft skador, tappat många matcher och dessutom gjort ett tränarbyte och tagit in karismatiske tränare Martin Preben Carlsson som  ryckt upp laget och när 3 omgångar återstår är man med, och tillsammans med Anderstorp och Kärra slåss om den sista kvalplatsen. I laget finns ett antal spelare med kvalitet och då framförallt vänsternian Jesper Nilsson, högernian Herman Bosson och starka mittsexan Fatlum Ahmetiz. Under säsongen har man även fått Joakim Bååk att göra comeback och han är en spelsmart mittnia som dock haft ett par års uppehåll men trots det har kvar förmågan att sätta andra spelare i bra lägen. Även om Lindesberg haft en resultatmässig tung säsong har de visat att de kan ta poäng mot de flesta såsom att de i senaste omgången spelade lika mot Skånela.

För vår de är det viktigt att komma upp en nivå i spelet igen och åter höja upp tempot och få till det bra försvars och kontringsspel vi sett under säsongen. 

/Elitgruppen 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll