Inför match mot Kungälvs HK

26 februari 2022 10:04

Inför match mot Kungälvs HK

Tidigare säsonger har vi varit vana vid att möta lag vid två tävlingsmatcher under säsongen. I år blir det dock två motstånd som vi får möta vid tre tillfällen. 

I söndags förra veckan tog vi oss an Torslanda HK ett lag som vi vid två tidigare tillfällen möts i tävlingssammanhang (Cupen och Serien) och idag åker vi till Kungälv för att möta Kungälvs HK för en tredje gång. 

Förra helgen blev det seger mot ett vilt kämpande Torslanda HK som slåss för att undvika kval och nedflyttning. De hade gjort ett coachbyte lagom till mötet mellan våra två lag och det är alltid speciellt när man möter lag som gör en sådan åtgärd. Vi fick se en god kamp mellan två hårt kämpande lag där vi kunde komma ifrån planen med två poäng. 

Idag blir det en annan typ av match! Vi kommer åka till ett Kungälvs HK som är oerhört starka på hemmaplan. Många av er minns säkerligen förra årets match en intensiv match där Kungälv hade försprånget under stora delar och ett slut på matchen som skapade rubriker. Jag är övertygad om att det kommer bli en liknande tajt och tuff match. Vi har i våra möten under säsongen redan stött på detta. Kungälv är ett fysiskt starkt lag med spetskvalite på alla positionerna. 

Nu till vårsäsongen har de även tagit tillbaka Daniel Wester en av förra säsongens bästa spelare som hann med några matcher i handbollsligan för Aranäs HK innan han gick tillbaka till Kungälv. Det tillsammans med stjärnspelare som Hannes Rybo, Alexander Regen, Adam Jöhnsson (klar för Alingsås HK), Simon Örtelind (klar för Redbergslids IK) och den rutinerade målvakten David Larsson är det ett stjärnfyllt lag som de ställer på banan. 

Matchen i Kungälv är även dubbelarrangemang med fritt inträde och SHE-derbyt mellan Kungälvs HK - Önnered innan. Vi räknar med mycket folk och hårt tryck. 

/Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll