Inför LIF Lindesberg

2 oktober 2021 20:56

Inför LIF Lindesberg

Imorgon är det dags för första hemmamatchen utan restriktioner. Det kommer förmodligen kännas lite konstigt att kunna gå på idrottsevenemang utan någon form av styrning. Men vi hoppas att alla de fantastiska åskådare vi har kommer och stöttar fram oss till nya segrar på hemmaplan. Vi hoppas också att ni har sunt förnuft och ifall ni har förkylningssymptom stannar hemma och stöttar oss via webbsändningen. 

Motståndet som kommer till amokabelhallen är LIF Lindesberg. En anrik förening som har varit ett mittenlag de senaste åren. Lindesberg har de senaste åren gjort sig kända som en god ungdomsförening. Vilket är otroligt starkt då Lindesberg enbart är en liten tätort med ungefär 10 000 invånare. Flera spelare från LIF Lindesberg har provat sina vingar i andra städer med olika elitklubbar. 

I dagens trupp finner vi ett par välkända namn men även några nya namn som ni borde hålla koll på. Oscar Cosmo M6 från Kristianstad som har besökt flera olika elitklubbar i Skåne däribland OV Helsingborg och IFK Ystad. Nu har han kommit till Lindesberg och redan på försäsongen och i premiären visade han hur viktig han kommer bli. Med sitt försvarsspel och sitt smarta anfallsspel är han ett ständigt orosmoment för de flesta lag. 

Tom Shev Tom är ett spännande nyförvärv. En målvakt från ett så ovanligt land som Israel. Även han har visat framfötterna tidigt på säsongen. För oss som har följt de olika matcherna i Svenska Cupen minns framförallt hur han stängde butiken helt mot Skånela som gjorde att Lindesberg kunde besegra seriefavoriterna på bortaplan i Svenska Cupen. En målvakt med små rörelser men otroligt explosiv. Är övertygad om att han kommer bli en sevärd målvakt och publikfavorit i Lindesberg. 

På högersex huserar ett välkänt namn vid namn Hane. Dock är det lillebror Algot Hane som är där numera. Storebror finner ni i Kungälv. Algot gjorde en fantastisk debutsäsong i allsvenskan i år och ryktena gick om honom. Han fick bland annat chansen att visa upp sig på landslagssamlingar med ungdomslandslaget. En kontringsstark högersexa med ett fint register. Tyvärr har han dragits med skador här på slutet men vi hoppas att amokabel hallen publiken får chansen att se honom. 

På vänstersex finns Max Broman. En viktig spelare i Lindesberg då han med sin storlek även är en viktig spelare i deras försvar som vänstertvåa. Kom till Lindesberg 2019 från Kärra och har redan blivit en av de viktigaste spelarna i laget. 

På niometer finner vi en levande LIF Lindesbergs legend i Joakim Bååk. Under förra året när laget drogs med många skador hoppade han in för att stötta laget. Han verkar ha fått mersmak och återvände till det här året. Han verkar ha fått lite pånyttfödelse och den förra hammarbyiten och H43 spelaren har fått en försäsong i benen och ser pigg ut. 

 

Vi kommer från en tuff batalj på bortaplan mot Rimbo. Längsta bortaresan för året och vi kom därifrån med två poäng. Rimbo kommer i år med två friska Tollbring (Ken och Jeff) och en frisk Endrit Abdullahi ta en hel del poäng speciellt på hemmaplan. Vi är nöjda med vår insats framförallt hur vi står upp för varandra. 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll