Inför kvalmatch 1 HBL mot HK Aranäs

29 mars 2022 15:02

Inför kvalmatch 1 HBL mot HK Aranäs

Imorgon onsdag startar det för oss! Kvalserien som spelas i bäst av fem matcher mot HK Aranäs kommer att starta på hemmaplan i Amokabelhallen. 

HK Aranäs kommer från en tung säsong i handbollsligan. De startade säsongen på ett strålande sätt och chockade många experter genom att ta ett flertal poäng i början av säsongen men sedan gick det allt tyngre. HK Aranäs består av ett relativt ungt lag med några mer rutinerade stöttepelare. Philip Jonsson (M9 och lagkapten, fd AIK och Lugi), Daniel Bergqvist (Mv), David Florander (Ricoh och OV Helsingborg) är några av stöttepelarna medan de yngre spelarna är bland annat Oscar Gentzel (klar för Alingsås HK) samt U20-landslagsmännen Alexander Lindén (Mv)  och Johan Ericsson (M6). Aranäs blev klara för kvalet genom att besegra Alingsås HK på hemmaplan i sista omgången. 

Vi har varit klara för kvalet en längre tid. Förra veckan blev det två matcher först mot Rimbo HK på hemmaplan och sedan en bortamatch mot Kärra HF på bortaplan. Två segrar in på kontot och en positiv energi att ta med sig in i kvalet. Speciellt nyttig var matchen mot Kärra där flera spelare som kanske inte annars får ta huvudroller kastades in och fick ta ansvar. Evon Mohlin lyckades pricka in 12 mål och matchens lirare blev Patrik Sandberg. 

Till matchen mot Aranäs kommer vi med självförtroende och energi. Vi ser alla fram emot att få testa våra kunskaper och ta den här chansen som finns. Målet har varit tydligt och vi känner en stolthet över att få tävla om platsen till handbollsligan. 

Förhoppningsvis känner ni samma stolthet över det vi gör på planen. Ni på läktaren har möjligheten att ge oss det lilla extra. Med ert stöd blir det som en extra Amo-spelare för vår motståndare. Se därför till att köpa en plats till onsdagens drabbning https://www.biljettkiosken.se/event/220330-amohandboll-aranas 

19.00 i Amokabelhallen blåser domarna till avkast, väl mött!

Match 2 spelas i Kungsbacka 5/4
Match 3 spelas i Kungsbacka 8/4
Eventuell match 4 spelas i Alstermo 20/4
Eventuell match 5 spelas i Kungsbacka 23/4

/Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll