Inför bortamötet mot OV

7 oktober 2021 12:56

Inför bortamötet mot OV

På fredag kommer vi bege oss ner till “Sundets pärla” Helsingborg för att möta hemmalaget OV Helsingborg. Seriefavoriterna gjorde något som brukar vara omöjligt men de lyckades. De fick tyvärr lämna handbollsligan men startar upp säsongen 2021/2022 om möjligt med en ännu starkare trupp än den som fick lämna Sveriges högsta serie.

På målvaktssidan kan de ställa upp med två mycket rutinerade målvakter i Michael Andersson och Samuel Johannesson. Samuel kommer senast från Hallby där han kanske var deras viktigaste spelare föregående år. Han var både viktig i målet men också i anfallsfasen med att sätta igång spelet.

På kanterna finner vi bland annat Amo bekantingen Linus Eriksson-Lilja som var utlånad en period till Amo när det var skadebekymmer på högersex men där finns också rutinerade Johan Lundgren med flera år i den högsta serien. På vänstersex finns Andreas Windahl senast i GUIF med rutin från både ungdomslandslag som handbollsligaspel och även Emil Lindqvist som gör ett viktigt jobb bakåt både som tvåa och stundtals som trea.

På M6 har de värvat från de Svenska mästarna Sävehof. Eric Westergren Malmberg har dykt in och tagit en ledarroll direkt både framåt och bakåt är han viktig. Till sin parhäst har han den rutinerade Jonatan Wilthorn som gjort flera säsonger i OV och ursprungligen från LUGI.

På 9M dryper det av kunskap. Emil Andersson på H9 tidigare i GUIF, Viktor Hedin tidigare utlandsproffs och ursprungligen Ystads IF, Mattias Thynell är en egen Helsingborgsprodukt men även han gjort flera säsonger i den danska högstaligan, en annan egen produkt som visat framfötterna i år är Christoffer Grindheim. Albert Månsson en talang som tyvärr drog korsbandet under sin debutsäsong i högsta ligan är på väg tillbaka. Lägg därtill nyförvärven från danmark har de värvat en playmaker av högsta klass i Casper Holmen och en 195 cm lång högernia vid namn Magnus Rasmussen och från AIK värvade de skytten och genombrottsspelaren Miguel Mbumba.

Det är ett lag med kvaliteter som vi i Amo får åka ner till och möta på bortaplan. Truppen är densamma som senast mot LIF Lindesberg. Vi hoppas att vi får med oss många supportrar när vi besöker Helsingborg. Väl mött!

 

// Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll