Inför bortamötet med Lugi

21 december 2021 10:59

Inför bortamötet med Lugi
I vanliga fall spelar vi i allsvenskan 26 tävlingsmatcher under en hel säsong. I år har vi hittils spelat 14 serie- och 8 cupmatcher. Nu på onsdag blir det dags för den nionde cupmatchen. Vi kommer då bege oss till Lund för returen mot LUGI.
 

Varberg var motståndet i söndags och en intensiv match blev det. Kommandot i matchen fanns i vår ägo fram till minut 48 då Varberg för första gången tog ledning i matchen. Vi visar dock en härlig moral och kämparanda. Som jag tidigare nämnde hade vi kommandot tidigt och vi hade möjligheten att kanske göra matchen i första halvlek men lite bristande koncentration och ett kämpande Varberg gjorde det icke genomförbart. När matchen sedan skulle avgöras var vi dock lite kyligare och vi vann de kamperna som vi hade tidigare förlorat. En oerhört skön seger som innebär att vi kan fira jul som serieledare.

Återigen åker vi till en match som underdogs. Miraklet i Lund ska försökas på. Bortaplan är tufft som det är men att åka till en bortamatch mot det hetaste laget i handbollsligan är oerhört svårt. I vår tidigare match mot LUGI blev det en förlust med fyra bollar och LUGI var nästan ständigt i förarsätet. Visserligen hade det kunnat vara ett mindre utgångsläge men matchserien nere i Lund lever och vi ska försöka göra det omöjliga.

Fredrik Olsson på V9 var oerhört lyckosam mot oss senast och har sina kvaliteter inte bara offensivt men även defensivt. Det är lätt att förblinda sig i hans fina skott och hans stilrena genombrott men det är kanske defensivt som han har sin stora styrka. Det dynamiska försvarsspelet som han tillför de gigantiska fyrtornen i centrala försvaret är vitalt. Vi åker dock ner till Lund med positiva känslor efter den moraliskt viktiga segern senast och vi ska göra allt vi kan för att miraklet i Lund ska genomföras.

 

/ Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll