IFK Ystad kommer på besök

24 november 2022 13:00

IFK Ystad kommer på besök

På söndag är det dags för Amo:s nästa hemmamatch då IFK Ystad kommer på besök. IFK som är handbollsstaden Ystads ”andralag” blev i våras nedflyttade från Handbollsligan och ligger för närvarande på sjätte plats i serien efter att ha vunnit sex av tio spelade matcher. Man har sedan fjolåret tappat en del spelare, bland annat kommer Amo:s senaste nyförvärv Jesper Johansson från spel i IFK Ystad. Med en del nya unga spelare i laget har spelet blivit litet upp och ner. Den främsta insatsen är den klara segern över starka Varberg.

Lagets viktigaste spelare har hittills under säsongen varit före detta landslagsspelaren och handbollsartisten 43-årige (!) Dalibor Doder som fortfarande håller mycket hög klass. I dag onsdag kom emellertid nyheten att Doder lämnar Ystad och i stället kommer att spela för Vinslöv resterande delen av säsongen. Enligt uppgift kommer Ystads tidigare spelmotor Filip Långh – som avslutade karriären i våras - att göra come-back och ersätta Doder. Även utan Doder finns dock flera duktiga spelare i laget som mångfaldige före detta landslagsspelaren Fredrik Petersen, skicklige kantspelaren Christoffer Nilsson och spektakuläre målvakten Måns Landgren som, om han har sin dag, kan stänga igen rejält.

Amo kommer från en arbetsseger i den alltid svåra bortamatchen mot VästeråsIrsta där man gjorde vad man skulle men inte mer. –Jag hoppas vi kan få upp tempot litet mer på söndag, säger tränare Stockenberg. Vi fick inte riktigt till alla bitar och det tryck vi vill ha i anfallsspelet. Vi räknar med att också Niklas Närenborn och Jesper Johansson, som saknades i senaste matchen mot VästeråsIrsta, är spelklara till på söndag vilket ger oss möjlighet till flera byten.

–Det gäller att inte underskatta Ystad. Även om laget kanske inte riktigt har stabiliteten och bredden för att slåss i den absoluta toppen får vi inte ta för lätt på uppgiften. –Kommer man från Ystad har man alltid handbollskulturen med sig, fortsätter han med ett skratt.

 
Matchen börjar kl. 16.15 och ni som inte kan vara på plats kan se den via Handboll Play.

/ Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll