Höstlovsträning med Amo HK och Växjö HF

4 november 2021 10:38

Höstlovsträning med Amo HK och Växjö HF

Samarbetet mellan Amo HK och Växjö HF har startat på många olika plan. I Svenska Cupen kvartsfinalen fick vi i Amo möjligheten att låna in målvakten Jakob Ekelund när Jesper Forsberg tyvärr inte kunde deltaga. Idag hade vi en gemensam träningsdag med två ungdomslag ute i Alstermo. 

Överallt går det att läsa om hur covid-19 pandemin har slagit hårt mot ungdomarna när det gäller sporterna som fördrivs inomhus. Framförallt handbollen har nämnts. Därför är det extra glädjande att det går att hitta samarbete som utvecklar både individer och grupper. Runt 25 deltagare från Amo HK och Växjö HF deltog i en späckad handbollsdag ute i Amokabelhallen.

Dagens första träningspass startade vid 10.00 med lite lek och lära-känna varandra övningar. Det kan ibland bli lite stelt när det är två homogena grupper som ska blandas men spelarna klarade det bra. Övriga delen av träningen var det prioritetet på att börja vänja sig vid en större boll och klister. Växjö HF har under hela säsongen använt klister och en större boll men för Amo-killarna var det första testet. Visst märktes det en del, framförallt märktes det av tejp-åtgången för de unga killarna. Det sades vissa väl valda ord och några mindre väl valda ord om klister och användandet av detta i samband med att fingertopparna fick allt mer och mer tejp. Dock var det ett perfekt första pass där fokus låg på passningar och försöka göra dessa i hög fart. Något som är otroligt viktigt för dagens handboll. 

Efter detta blev det lunch på Folkets hus där det blev en näringsrik och god lasagne serverad av Andreas Stockenberg. 

Efter lite vila på maten blev det ett teoritillfälle, där de unga killarna fick ta del av hur vi i Amo arbetar med matchgenomgångar och analys av våra egna insatser men också våra motståndare. Då gymnasiet hägrar för många av killarna fick de även en del information om hur det fungerar med gymnasievalet och handboll. 

Dagens andra pass blev det fortsatt fokus på fart och passningar, nu fick även de fundera lite själva och komma fram till lösningar. De blev tvingade att fundera, prata och lyssna för att komma fram till hur det skulle fungera i olika övningar. Fart är det alltid fokus på och de fick springa så det räckte och blev över under dagen. Det hann även med lite grundläggande målvaktsträning med lite teknikträning. 

Allt som allt en väldigt lyckad dag ute i Amokabelhallen. 

/ Joakim Wensby

 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll