Hett sydostderby att vänta på lördag

15 februari 2024 14:02

Hett sydostderby att vänta på lördag
I övermorgon, lördag, är det dags för sydostderby mellan Amo och HF Karlskrona. Båda lagen har 14 poäng och parkerar därmed på platserna 10 och 11 i Handbollsligatabellen med Amo före på bättre målskillnad. Med sex omgångar kvar att spela är matchen extremt viktig för båda lagen vilket borgar för mycket nerver och tätt och tufft spel. 


Som bekant vann Amo efter en väl genomförd match seriepremiären på bortaplan mellan lagen med tre måls övervikt, 32–29. Amo startade över huvud taget seriespelet bättre än Karlskrona men de senare har efter hand tagit sig uppåt i tabellen efter en fin svit matcher i december. Efter uppehållet har laget emellertid bara tagit en poäng av åtta möjliga. Styrkan återfinns framför allt i försvars- och målvaktsspelet medan anfallsspelet skiftat mycket i kvalitet under säsongen. Lagets mest namnkunnige spelare är den före detta isländske landslagsspelaren Olafur Gudmundsson. Andra viktiga spelare framåt är Växjö HF-produkten Axel Söderqvist och spelmotorn Isak Larsson.

Även om Amo förlorade senast mot Malmö fanns en hel positivt att ta med sig jämfört med klara hemmaförlusten mot Sävehof. Framför allt var försvarsspelet betydligt bättre. Även kantspelarna fick mera att jobba med och visade då fin skärpa i avsluten. Amo och Karlskrona har under de senaste åren mötts ganska många gånger i Allsvenskan där Amo oftast dragit det längsta strået. Särskilt minnesvärd är fjolårssängens seriefinal mellan lagen i Amokabelhallen som slutade med klar seger för Amo. Låt oss hoppas på något liknande på lördag.

Amo-tränaren Brian Ankersen säger inför matchen: ”vi är medvetna om att det är en viktig match – det är viktiga poäng att slåss om i tabellen samtidigt som det är ett derby. I en sådan match blir den mentala aspekten viktig – vi ska gå för fullt i alla lägen men samtidigt måste vi vara i balans! Vi gjorde en bra prestation mot Malmö, speciellt när det gäller försvars- och målvaktsspelet. På lördag måste vi vara mera cyniska men också få litet mera flow i vårt anfallsspel. Kan vi vara litet mera effektiva med bollen och samtidigt fortsätta försvarsspelet lika bra så tror jag vi har bra chanser att vinna. Vi ser fram emot matchen på lördag och vill verkligen göra allt för att ge vår publik en vinst.”

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll