Hemmavinst mot HIF Karlskrona

5 oktober 2020 7:51

Stabil seger mot HIF Karlskrona

Amo HK startar matchen med Sääf och Olsson på kanterna, Jonsson på m6 och Grevstad, Steen och Pedersen på nio meter. I kassen står Forsberg som visat sig hittills vara en mycket fin värvning från Skånela.

HIF Karlskrona inleder med ett starkt försvarsspel och duktig målvakt, och offensivt lyckas man främst genom duktiga niometersspelaren Viktor Ahlstrand som överlistade hemmalagets (mycket) offensiva försvarsspel.  Med nära kvarten spelad har HIF Karlskrona välförtjänt spelat till sig en tremålsledning (som kunde blivit fyra mål men Forsberg räddar här en straff) och Stockenberg och Lundberg väljer att kast in TimeOut-kortet. Lite taktiska förändringar, exempelvis kommer Evon Mohlin in, gör att Amo nu sakta närmar sig HIF och till slut har man kvitterat och även gått om när halvleken snart är slut. Jesper Sivertsson i bortalaget gör halvlekens sista mål från sju meter – paus 14 lika.

Andra halvlek börjar med att lagen gör varsitt mål, sen följer en period på tio minuter som troligen avgör matchen. Amo HK, med Forsberg i högform, lyckas här hålla nollan samtidigt som man gör fem mål offensivt. Ställning 20-15 och HIF känns stressat och Ahlstrand som varit lyckosam i första halvlek med sex mål blir allt för ensam i HIFs offensiva spel.

Med knappa tio minuter kvar leder Amo med 25-17 och sista sjättedelen av matchen spelas av med en trygghet med att segern är i hamn, och HIF får åka hem till Karlskrona med noll poäng denna gång. Starka individuella insatser finns främst i nämnde Ahlstrand, men även målvakten Uros Tomic skall nämnas, även om han likt sina lagkamrater mattades av i andra halvlek.

I hemmalaget gör återigen Forsberg en gedigen match mellan stolparna. Evon Mohlin kliver in på nio meter i syfte att ändra matchbild igen och lyckas med sitt svårstoppade distansskytte, men även med sitt fina assistspel till Filip Pettersson på m6.

Pedersen och Steen stångas på nio meter och är viktiga i sina satsningar, även om det i denna matchen blir färre fullträffar än vad vi blivit bortskämda med.

Nu njuter vi av en fin träningsvecka innan vi till helgen åker upp mot Stockholm… en resa som ifjol oavsett motstånd ofta innebar att Amo HK kammade noll poäng. Vi hoppas och tror att ”Stockholmsspöket” är borta nu. Mer info om kommande motståndare AIK kommer senare i veckan!

Målskyttar:

Amo HK: Evon Mohlin 7, Oliver Olsson 6, Erik Sääf 4, Filip Pettersson 3, Mathias Mark Pedersen 2, Victor Grevstad-Johansson 2, Kasper Jansson, Daniel Steen, Patrik Sandberg

HIF Karlskrona: Viktor Ahlstrand 8, Erik Borgenhäll 3, Filip Psajd 2, Jesper Sivertsson 2, Karl Jönsson 2, Tobias Nordahl 2, Jack Månsson, Anton Persson, Linus Andersson