Hemmapremiär mot anrika HK Drott

22 september 2022 13:26

Hemmapremiär mot anrika HK Drott

Efter den övertygande segern borta mot Rimbo är det på söndag dags för hemmapremiär. Motståndare är ett av de klassiska lagen i svensk handboll, HK Drott, som efter några år längre ner i seriesystemet nu är tillbaka i de högre regionerna. Laget vann förra säsongen division 1 södra överlägset med bara två tappade poäng.

–Kul med hemmapremiär och att få visa upp vårt till stor del nya lag för Amopubliken, säger tränare Stockenberg. Vi hoppas kunna spela en än mer fartfylld och attraktiv handboll än tidigare säsonger, fortsätter han. Vi har värvat in både storlek och tyngd på linjen och smarta och duktiga kantspelare och inte minst en toppmålvakt i form av Nikola Matovic, landslagsmålvakt för Montenegro.

–Nu gäller det för oss att behålla den inslagna linjen från den fina insatsen i Rimbo föregående helg, betonar Stockenberg. Det är viktigt att fokusera på att springa och behålla rörligheten i vårt spel.

–Drott får inte underskattas, fortsätter Stockenberg. Det är ett samspelt lag som spelar ett lurigt kombinationsspel som det gäller att se upp med.

I första omgången tog man en viktig seger mot den andra nykomlingen, IFK Karlskrona, då Calle Almander gjorde hela 12 tolv mål. Lagets två mest meriterade spelare är dock två ”hemvändare”: Jesper Sivertsson, som inför den här säsongen återvänt till moderklubben efter spel i Varberg och HIF Karlskrona, och Jack Månsson som efter spel i flera andra klubbar – bland annat en tid i Amo – kom tillbaka till Drott förra säsongen. Den sistnämnde är dock långtidsskadad.  

Matchen börjar som vanligt 16.15 och för er som inte kan vara på plats kan den ses via Solid Sport 

/Roddy Nilsson 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll