Hemmamatch mot HIF Karlskrona!

2 oktober 2020 13:27

Hemmamatch mot HIF Karlskrona!

Foto: Lars-Göran Rydqvist

På söndag spelas säsongens hetaste derby då vi välkomnar HIF Karlskrona åter till amokabel-hallen. En motståndare som allt som oftast innebär tuffa och jämna matcher. Ifjol vann Amo nere i Karlskrona med ett mål i slutsekunden på hösten, och på vårens returmöte i Alstermo lyckades HIF kvittera på slutsignal.

I HIF Karlskrona gör man, återigen, en satsning på att tillhöra seriens topp och spelartruppen har fått fina förutsättningar för att kunna ägna mycket tid åt träning både dagtid och kvällstid. Klubben har värvat unga spelare som nosat på landslaget för sin ålderskull samt erfarenhet genom inte mindre än fyra spelare med rutin från handbollsligan. Dessutom har klubben behållit stora delar av stommen från ifjol.

På bänken leds man numera av Mathias Ekstrand, ny från Tyresö. Ekstrand har börjat sitt uppdrag som huvudansvarig med att vinna en av tre matcher (förluster mot Torslanda och Hammarby – vinst mot Västerås) vilket innebär att HIF i skrivande stund är placerade på en åttonde plats i ett jämnt mittenskikt av serien.

Amo HK kommer till spel med en ”vunnen poäng” i ryggen borta mot LIF Lindesberg där Evon Mohlin efter slutsignal på frikast räddar en poäng. En match där vi tidigare nämnt att många hade svårt att nå upp till maxnivå.

Vi hoppas och tror att vi höjer oss på söndag!

 

Intervju med Stockenberg:

Hej Stocken!

Efter en makalös poängräddning av Evon Mohlin efter slutsignal fick ni med er enpoäng i bortamatchen mot LIF Lindesberg. 

Berätta kort om dina känslor kring matchen nu med ett par dagars distans: 

  • Oerhört besviken på min och lagets insats, för många som levererar undermåligt. Glad att vi får med oss en poäng som det vart men denna insats va inte värdig ett topplag som vi vill vara. Gäller att rycka upp sig överlag.

 

Nu är tre omgångar spelade, vilka lag har överraskat dig och varför? 

  • Torslanda helt klart. Spelar med en energi och frenesi som jag gillar. Dessutom många duktiga spelare.

 

På söndag spelas den på förhand kanske mest intressanta matchen i årets allsvenska serie då vi tar emot HIF Karlskrona på hemmaplan. Många av oss minns matchen från våras då HIF på ett snöpligt sätt lyckades sno med sig en pinne och satte sig i förarsätet inför vårsäsongens avslutning (där det dock visade sig att vi skulle vara för starka för att tappa kvalplatsen). Vad minns du främst från den matchen? 

  • Att vi hade vunnit den matchen....!

 

Hur ser veckans förberedelser ut inför matchen? 

  • Våra förberedelser ser exakt likadana ut inför varje match oavsett motstånd. Träning plus genomgång torsdag. Video och träning lördag.

 

Vilken/vilka spelare i HIF skall vi se upp med extra? 

  • Håller vi deras målvakter runt tio räddningar kan vi inte förlora...

 

Tippa slutresultat: 

  • Är världens sämsta tippare. Vi vinner sen spelar ingen roll resultat

 

Stort lycka till!

  • TACK!
Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll