Handbollsfest Svenska Cupen!

19 oktober 2021 15:03

Handbollsfest Svenska Cupen!

Imorgon är det dags för stor handbollsfest i Alstermo då den första av två kvartsfinaler mot förra årets SM-finalist IFK Skövde spelas. Efter att vi i åttondelsfinalen slog ut HK Malmö har vi nu chansen att mätas oss med ytterligare en av svensk handbolls giganter. Efter att under några år haft lite resultatmässigt svagare säsonger är Skövde de senaste åren tillbaka på allvar i toppen av svensk handboll och vi ska inte vara förvånade om IFK Skövde är ett av de lag som gör upp om slutsegern i handbollsligan under årets säsong.
Tränare i Skövde är den förre damförbundskaptenen Henrik Signell som mönstrar ett starkt manskap på alla positioner. Bland topparna är försvarsblocket med Rex Blom och Dan Beck Hansen värda att nämna liksom den mycket spelskickliga mitt 9:an Mathias Helt Jepsen. Man har brottats med lite skadebekymmer på ett par av spelarna i laget där bland annat stortalangen Jack Thurin ännu inte gjort säsongspremiär. Istället har Erik Sääf som spelade hos oss förra året gjort en mycket fin inledning av säsongen men missar tyvärr den första matchen på grund av skada så där kommer vi istället få se veteranen Kristian Svensson som gör tillfällig comeback efter att inför säsongen valt att lägga skorna på hyllan. Det är en spelare med mycket stor rutin med mängder av Handbollsligamatcher och även över 50 landskamper för Sverige som garanterat kommer spela en viktig roll för Skövde. 

Vi kommer till matchen som obesegrade i allsvenskan efter att i helgens tuffa match mot Kungälvs HK till slut lyckats ta ett poäng och befästa serieledningen. Matcherna ligger tätt nu och för Amo:s del är detta en av de absolut största matcherna i klubbens historia och det är såklart oerhört motiverande att återigen mäta sig med ett av Sveriges bästa lag. 

Kom till amokabelhallen på onsdag och bidra tillsammans med laget till en härlig handbollsfest! 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll