Hampus Karlsson klar för Amo

9 februari 2024 13:00

Hampus Karlsson klar för Amo
Amo har gjort klart med högersexan Hampus Karlsson från Ystads IF inför nästa säsong. I Ystad har han spelat sedan 2017 då han kom från Lödde Vikings. Hampus är 22 år och fick sitt genombrott säsongen 2021–22 då han var med och vann SM-guld med Ystad och även blev uttagen till Ligalandslaget. Han har även rutin från spel i Europa med Ystad. Hampus har hittills gjort 114 mål i Handbollsligan varav 30 under innevarande säsong. Kontraktet sträcker sig över två år.


Hej Hampus och välkommen till Amo!
Tack så mycket.

Varför valde du att lämna Ystad för de småländska skogarna?
Jag känner att jag behöver mera speltid för att utvecklas och då tror jag Amo är ett perfekt alternativ för mig. Sen är det ju kul att pröva något nytt.

Vad vet du om Amo? 
Inte mycket egentligen men man har ju hört om den satsning som klubben gör och det ska bli spännande och inspirerande att bli en del av den.

Vilken målsättning har du som handbollsspelare?
Jag vill bli så bra som möjligt och ser hur långt man kommer. Jag gillar Brians sätt att tänka om handboll och det ska bli roligt att få honom som tränare.

Vilka är dina styrkor som handbollsspelare och vad behöver du kanske bli litet bättre på?
Jag tror jag är ganska allround för en kantspelare men det finns ju alltid grejer att slipa på. Jag gillar också att försöka provocera fram tekniska fel hos motståndarna och sno litet bollar ibland. Jag vet att även kantspelare måste jobba hårt i försvaret – det går inte längre att stå på kanten och vila sig.

Hur ser ett perfekt mål ut för dig som kantspelare?
Då sitter nog bollen hårt i bortre krysset (skratt)…

Vad gör du när du inte tränar eller spelar handboll?
Jag gillar att spela TV-spel. Men också att vara ute i naturen och fiska och det finns det vad jag förstår goda möjligheter till i Alstermo.

Tack så mycket och lycka till!
Tack själv.

Amo:s tränare Brian Ankersen säger om Hampus: ”Hampus är en ung kille med stor potential som kommer att underhålla publiken med sin tekniska kvalitet. Men ännu viktigare är att han gillar att spela försvarsspel – en modern kantspelare ska kunna försvara bra. Han är utbildad i Ystad och lever för handbollen. Han har redan prövat på spel i Ligalandslaget och jag är säker på att han kommer att utvecklas ännu mera och hjälpa Amo att ta nästa steg på vår resa.”

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll