Hammarby numret större än Amo i årets sista match

30 december 2023 12:33

Amo förlorade årets sista match mot ett effektivt och skärpt Hammarby som vann med klara 31–24 (18–9). Matchen avgjordes i praktiken redan under första halvleken. Efter en jämn inledning fallerade Amo:s anfallsspel under den senare delen då laget radade upp tekniska fel och tveksamma avslut. Man fick heller inte till sitt vanligen fina samspel med linjen. Då Amo inte heller lyckades utnyttja de numerära överlägen man fick kunde Hammarby gå ifrån till en stor ledning. I andra halvlek spelade Amo upp sig men kom aldrig riktigt nära ett Hammarby som spelade smart och slog vakt om sin ledning.

Amo kom inte alls upp i den klass man visat de senaste matcherna. Förlusten gör att Amo åter halkade ner på kvalplats. Många av spelarna verkade slitna efter det täta matchandet i kombination med en del skador. Förmodligen kommer man att må bra av en tids vila och ny grundträning innan seriespelet återupptas i slutet av januari.

Arnar Birkir Halfdansson blev i sedvanlig ordning bäste målskytt med sju mål. Arnar har i Gzim Salihis skadefrånvaro fått dra ett tungt lass på högernio, något han gjort med den äran. Jonas Jensen som var tveksam till start efter sin skada kom in i andra halvlek och var en injektion i anfallsspelet då även Anders Christiansen spelade upp sig. Nikola Matovic i målet hade en otacksam uppgift ofta ställd mot frispelade Hammarbyare. På pluskontot finns dock två räddade straffar. Slutligen bör Jesper Johansson nämnas. Jesper har tidigare under säsongen inte fått mycket speltid men har under de senaste matcherna fått mera förtroende både anfalls- och försvarsmässigt.

Hammarby spelade ett anfallsspel med långa växlar och rörelser över zoner som Amo länge hade svårt att hantera. Laget hade också klart färre tekniska fel vilket gjorde att Amo hade svårt att få till kontringar och ”enklare” mål. Bäste målskytt blev Edwin Aspenbäck med åtta mål. Bra var också Henrik Olsson och linjespelaren Alexander Morsten. Viktor Ahlstrand gjorde flera viktiga mål men missade också en del.

Målskyttar Amo: Arnar Birkir Halfdansson 7, Anders Christiansen 3, Samuel Lindberg 3, Mimik Dahl Hoegh 3 (1 straff), Lynx Beverskog 2, Jesper Johansson 2, Jonas Jensen 2, Felix Tyberg och Erik Rudvall 1 vardera.