Håglöst Amo chanslöst i Smålandsderbyt

17 oktober 2024 8:44

Amo var chanslöst i bortamötet mot Hallby och föll med hela 37–21 (19–11) efter att helt ha kollapsat i andra halvlek. Ett Hallby stärkt av tidigare hemmasegrar mot topplagen Sävehof och Kristianstad gav inte Amo någon chans utan tog tag i matchen direkt och efter 16 spelade minuter var hemmaledningen 11–6. Ett Amo utan självförtroende radade upp tekniska fel med missade inspel och tappade bollar. Symptomatiskt var när man vid ställningen 15–9 till hemmalaget gjorde sig skyldig till dubbla tekniska fel när man fick möjligheten att spela 6 mot 5.  När också försvarsspelet bara var obetydligt bättre än senaste matchen hade Hallby i halvtid skaffat sig en trygg åttamålsledning, 19–11.

Andra halvlek blev en lång pina för Amospelarna och den tappra skaran Amosupportrar som tagit sig till Jönköping denna kväll. Amo höll dock jämna steg med Hallby under de tio första minuterna men sedan fallerade anfallsspelet totalt och hemmalaget kunde under en period göra åtta (!) raka mål. Inte ens 7 mot 6-spelet gav någon utdelning för Amo. I stort sett alla skott Hallby sköt slank på något sätt in bakom övergivna Amomålvakter samtidigt som hemmamålvakten Marcus Holmén storspelade. Amo:s vanligtvis starka anfallsspel var som bortblåst och ett Amo totalt utan geist och självtroende måste nu använda de kommande dagarna till att ta sig samman och starta om på nytt när Kristianstad kommer på besök nästa vecka. Ingen utespelare kan vara nöjd med sin kväll. Bäste målskytt blev Anders Christiansen. Målvakterna hade en otacksam uppgift men gjorde så gott de kunde.

Hallby hade en mycket roligare kväll. Redan från början såg man en helt annan beslutsamhet i agerandet än hos Amo och när sedan målen började ramla in växte självförtroendet ytterligare. Försvaret spelade säkert mot ett tamt Amo och i anfallet satte Hampus Söderman, Albin Broman och Roi Ellefsen a Skipagötu sina skott utifrån samtidigt som Martin Mårtensson fick fritt utrymme på sex meter. Marcus Holmén i buren började litet tveksamt men stod i vägen för det mesta i andra halvleken.

Amo:s målskyttar: Anders Christiansen 6, Arnar Birkir Halfdansson 3, Jonas Jensen 2, Hampus Karlsson 2, Elias Lundstad 2, Erik Östling 2 och Mathias Mark Pedersen, Lynx Beverskog och Anders Forsell Schefvert 1 vardera.