Gzims skytte gav två poäng till Amo mot Aranäs

21 mars 2024 9:33

Amo vann bortamatchen mot nedflyttningshotade Aranäs med uddamålet 28–27 efter ledning 15–12 i halvtid. Efter en jämn och litet trevande inledning tog Amo greppet om matchen och låg i princip hela tiden före med två-tre mål. Som mest ledde Amo med fyra mål men med fem minuter kvar var Aranäs bara ett mål efter. Avslutningen blev nervös med flera missar från båda lagen. I slutminuten hade Amo ett mål upp och bollen men ett misstag gjorde att Aranäs fick chansen att kvittera med 30 sekunder kvar. Amo höll dock tätt och fick med sig båda poängen hem.

Matchen blev så tuff man kunde förvänta sig. Aranäs kämpade hårt i försvaret men hade inget motmedel mot Gzim Salihi som med 11 spelmål gjorde sin bästa match hittills i Amotröjan. I övrigt hade Amo svårt att få till det vanliga bollflytet i anfallsspelet men i stället visade laget stark moral och arbetade bra i försvaret framför allt när Aranäs spelade 7 mot 6. Längst bak gjorde Nikola Matovic en stark andra halvlek och räddade bland annat återigen två straffar.

Aranäs två klart bästa spelare var målvakten Patrik Bols och Mikkel Beck Jørgensen som styrde det mesta i anfallsspelet och som också gjorde åtta mål. Petter Donaldson inledde darrigt men var den som tog tag i hemmaspelet i slutet av matchen.
Segern innebär att Amo på tionde plats i tabellen utökade avståndet till elfteplacerade Hallby till tre poäng. Hallby som idag föll knappt mot Amo:s motståndare på lördag, Ystad. För Aranäs del är situationen i bottenkampen oförändrad då även LUGI förlorade.

Målskyttar Amo: Gzim Salihi 11, Samuel Lindberg 5 (2 straffar), Jonas Jensen 3, Arnar Birkir Halfdansson 3, Felix Tyberg 2, Anders Forsell Schefvert, Vasko Sevaljevic, Anders Christiansen och Lynx Beverskog 1 vardera.