Gzim Salihi klar för Amo

10 juni 2023 12:00

Gzim Salihi klar för Amo

Gzim är 25 år, har Nödinge SK som moderklubb varifrån han kom till Sävehof som 15-åring. Bland meriterna finns två SM-guld och ett Svenska cupen-guld. Gzim har gjort 13 U-landslagsmatcher och har också rutin från spel i såväl Champions League som European Cup. Sammanlagt har det blivit åtta säsonger och 356 mål för högernian i Sävehoftröjan. I förra veckan avslutade Gzim säsongen 2022–23 med att spela SM-final mot Kristianstad där det tyvärr blev förlust i den femte och avgörande matchen. Kontraktet gäller för 1 år.

Välkommen till Amo, Gzim!

–Tackar, tackar.

Hur känns det efter en lång säsong som avslutades med fem tuffa SM-finalmatcher?

–Jo, man är ganska sliten, inte minst mentalt. Men kroppen känns ok. Men naturligtvis litet jobbigt att förlora när marginalerna var så små.

Varför valde du att byta till Amo?

–Det verkar vara ett kul och spännande projekt. Jag har ju spelat i många år i Sävehof och kände att ett miljöombyte kunde vara bra för mig. Sen känner jag ju Stocken som tränare och vet ungefär hur han vill spela och jag tror det passar mig.

Vad tror du om att flytta från storstaden till en liten ort i Småland?

–Det tror jag inte blir några problem, jag gillar Göteborg men har lätt för att anpassa mig.

Kan du beskriva dig själv som spelare?

–Jag tycker mina styrkor ligger i explosiviteten och snabbheten. Sen försöker jag spela smart – det får man lära sig i Sävehof!

Har du några särskilda rutiner före match? Vilket tröjnummer vill du ha?

–Jag har nog inte särskilda rutiner men jag försöker alltid vara noga med förberedelserna. Jag vill gärna ha nummer 22 – jag har spelat i den tröjan länge och känner att det är ”mitt” nummer.

Vad tror du om Amo:s chanser?

-Jag tror vi har bra chanser. Jag vet att Amo har satsat hårt på att gå upp i Handbollsligan i flera år och har en bra stomme av spelare. Med en del nyförvärv kan det gå hur bra som helst.

Vad gör du när du inte tränar och spelar handboll?

–Jag spelar gärna golf och sen är jag väl en sportnörd och kollar en hel del sport på teve. Men jag har också pluggat en del på distans och det kommer jag nog att fortsätta med. Det är viktigt att kunna koppla av från handbollen ibland.

Amo:s tränare Stockenberg om Gzim: ”Gzim har alla egenskaper som krävs för en toppspelare på H9, rätt längd, bra skott, god speluppfattning och en fin stegisättning. Han har haft en del otur med skador men är nu på väg tillbaka till sin högsta nivå. Han är också en fin och lojal lagspelare som alltid gör sitt jobb. Det ska bli kul att ha honom i laget.”

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll