Vinst i hemmapremiären!

21 september 2020 10:38

Amo HK vann även omgång två i årets allsvenska serie då man på ett komfortabelt sätt visade sig vara starkare än sina motståndare, fjolårets div1-segrare och därmed nykomlingar i årets allsvenska serie, Vinslövs HK.

Amo startar matchen med nyförvärvet från Skånela, Jesper Forsberg i mål. Forsberg kliver av matchen med pris som matchens lirare vilket även Vinlövs målvakt Simon Bengtsson gör.

Matchen börjar trevande men efter cirka en kvart spelad av första halvlek har Amo en fin period och gör ett miniryck med tre raka mål (Pedersen, Olsson & Mohlin), under samma period räddar Foppa en straff och efter 20 spelade minuter leder hemmalaget med 10-5.

Halvlekens sista tio minuter är målmässigt jämn och avslutas med att Filip Pettersson gör 16-10 som blir paussiffror. Bästa målskyttar i hemmalaget är inte helt oväntat Mathias Mark Pedersen med fyra mål.

Andra halvlek startar ryckigt och det dröjer nära sex minuter innan hemmalaget lyckas göra mål, återigen är det Pedersen som tar ansvar. Här följer en ny period där Amo har svårt att sätta dit sina lägen och Vinslöv är ett tag endast tre bollar bakom och har dessutom då bollen i anfall. Räddning Foppa, två snabba mål (Pedersen och Sääf) ger en ny trygg femmålsledning. Nu är det tydligt att Amo styr matchen och med knappa sju minuter kvar leder man med sju mål. Halvleken slutar med att Vinslöv tillåts putsa siffrorna som slutar med ”endast” tremålsseger, 29-26, men där känslan egentligen matchens sista 45 minuter är att Amo gör vad som krävs, men inte riktigt bestämmer sig för att (likt matchen mot Kärra omgång 1) ”döda” matchen siffermässigt i andra halvlek.

I Amo tar Mathias Mark Pedersen ett stort ansvar som vanligt offensivt, men värt att notera är att han även i sin defensiva roll ser till att Vinslövs, och kanske en av seriens största, stjärna Hampus Henningsson kliver mållös av banan… Oliver Olsson återigen stark i sin roll på kanten.

I Vinslöv är Simon Bengtsson i målet duktig och som vanligt är Elias Holmström stabil över hela banan.

Målskyttar:

Amo HK: Mathias Mark Pedersen 7, Oliver Olsson 7, Filip Pettersson 4, Daniel Steen 3, Erik Sääf 3, Evon Mohlin 2, Victor Grevstad-Johansson 2, Kasper Jansson

Vinslövs HK: Armin Kaltak 6, Albin Mesanovic 5, Elias Holmström 4, Erik Aronsson 4, Björn Lidén van Riessen 2, Christian Cosmo 2, Emil Schuster 2, Oscar Paulin