Förlust mot Tyresö

22 november 2021 7:57

I säsongens 10:e allsvenska match kom årets första förlust när Tyresö lyckas besegra oss med 33-31. Amo börjar matchen bra bland annat genom fint målvaktsspel av Forsberg och vi kan gå upp till en ledning med 12-9 efter 25 spelade minuter. Under den perioden klarar vi hålla mot Tyresös individuellt skickliga spel i försvaret och gör mål på våra lägen framåt. Tyvärr ändra sig matchen i detta läge och det blir istället gästernas målvakt som börjar rädda och Tyresö får bättre utdelning på sina avslut och halvtidsresultatet skriva till 13-14 i Tyresös favör.

Andra halvlek börjar som första halvlek slutar. Tyresö drar ifrån och har som mest en ledning med 28-22 innan Amo hämtar upp och endast är 1 mål ifrån vid 30-31. Tyvärr når vi inte ända fram och förbi utan istället kan Tyresö hålla ifrån och vinna matchen med 33-31. Den förlustfria sviten bröts i denna matchen. Tyresö förvaltade sina lägen bättre än Amo i denna matchen och visar att de absolut är ett lag att räkna med i alla matcher.

Tyresös målskytte fördelas framförallt på M6 Henrik Lundvall och V9 Mattias Windahl som gör 9 mål vardera. I Amo är det Nicklas Närenborn som står för målskyttet och slutar på 10 mål i matchen.

På onsdag är det dags för nästa match när vi möter HIF Karlskrona på bortaplan.