Förlust mot Svenska Mästarna

26 augusti 2021 16:36

Det var ett taggat Amo HK som tog ledningen med 3-0 i shoot-out och som första tio minuterna spelar mycket fin handboll. Vi leder med 8-4 och bränner då ett friläge, varpå Sävehof reducerar och kryper närmre. Sista kvarten är känslan att lagen gör vartannat mål, men där vi hela tiden har ledningen med ett eller ett par bollar. Sävehof kvitterar strax före paus, 20-20.

Andra halvlekens första 10-12 minuter utmärks av att vi drar på oss massa utvisningar och under dessa perioder lägger Sävehof i en växel till och springer ifrån till en stabil ledning på fyra fem bollar.  Sista kvarten spelar Sävehof med ett lugn och trygghet, och bibehåller sin ledning på tryggt avstånd. Lite nerv blir det när Felix Thyberg får ett friläge och kan reducera Sävehofs bollar till tre mål, men tyvärr missas läget och Sävehof följer upp med två raka mål.

Slutresultat 38-33 och vi gör alltså 30 mål (plus 3 shoot-out) mot Svenska Mästarna i en tävlingsmatch en onsdag i Partille. Anders Forsell belönas med matchens lirare, resultat av stabilt spel både i rollen som playmaker och som general bakåt. Källström gör på nytt mycket mål och Gusten visar prov på finns avslut på h6.

Kvar i gruppen är nu en match, mellan Sävehof och Kungälv. Vi har nu en andraplats som innebär spel i åttondelsfinal, och för att bli av med den krävs att Kungälv slår Sävehof.