Förlust mot OV Helsingborg i genrepet

8 september 2022 9:35

Amo förlorade i går onsdag sista träningsmatchen innan seriestart med klara 31–22 borta mot OV Helsingborg. Amo var bra med första kvarten bland annat genom fint målvaktsspel av nye Nikola Matovic som gjorde sin första egentliga match för säsongen. Under senare delen av första halvlek tappade Amo det mesta och halvtidssiffrorna skrevs till 14–8.

Andra halvlek blev mer eller mindre en transportsträcka och Amo hade svårt att få till såväl försvars- som anfallsspelet. Anfallsmässigt missades en hel del frilägen samtidigt som man hade svårt att hitta rätt avstånd i försvarsspelet.
Det gäller att ta lärdom och fortsätta jobba, menade lagcoach Tomas Lundberg efter matchen. – Vi måste tro på det vi gör och arbeta hårt på träningarna fram till seriepremiären om knappat en och en halv vecka, tillägger han. Bäste målskytt i Amo var Minik Dahl Hoegh med 9 mål.