Förlust mot Malmö i jämn match

26 november 2023 14:57

Amo fick på lördagseftermiddagen se sig besegrade av HK Malmö som vann med 31–29 efter ledning med 14–13 i halvtid. Bortalaget tog greppet om matchen direkt när notoriske målskytten Magnus Persson fick göra en rad tämligen enkla mål samtidigt som Amo radade upp tekniska fel. När dessutom Amo fick två utvisningar kunde Malmö gå ifrån till ledning med 11–8 efter 20 spelade minuter. I slutet av halvleken fick Amo ledda av Arnar Birkir Halfdansson bättre kontroll på bortalaget och kunde minska underläget till ett mål.

Under andra halvlekens första kvart pendlade ledningen mellan lagen innan Malmö på nytt fick övertaget och gick fram till 25–22. En bidragande orsak var ett lyckat målvaktsbyte när Ebbe Håkansson bytte av Kristian Zetterlund. Amo gick under de sista minuterna över till att spela 7 mot sex men närmare än ett mål kom man inte utan Malmö kunde i slutsekunderna fastställa slutresultatet till vinst med två mål.

Även om Amo minskade de tekniska felen i andra halvlek gick spelet sett över hela matchen mycket upp och ner och man hade svårt att hitta löpvägarna, speciellt i andra fasen. Malmö spelade betydligt lugnare och lät sig inte stressas när Amo kom upp till likaläge.

Klart bäst i hemmalaget var Arnar Birkir Halfdansson vars rappa och svårlästa skott firade triumfer. Till slut blev det nio mål från Arnars vänsterhand. Bra var också Jonas Jensen och Anders Christiansen. Den sistnämnde fick i Eriks Östlings frånvaro dra ett tungt lass både bakåt och framåt. Nikola Matovic i målet gjorde flera härliga frilägesräddningar men hade svårt att komma åt bortalagets kantspelare Christoffer Snell och Adam Tumba. Magnus Persson gjorde en stark första halvlek men mattades i andra. Ebbe Håkansson gjorde ett starkt inhopp. Omskrivne och normalt mycket duktige norrmannen Truls Grøtta gjorde en blek första halvlek men gjorde ett par viktiga mål i slutet av matchen. Till slut ska nämnas att matchen dömdes av Mattias Wettervik och Mirza Kurtagic på ett föredömligt sätt.

Målskyttar Amo: Arnar Birkir Halfdansson 9, Anders Christiansen 6, Jonas Jensen 5, Samuel Lindberg 2, Felix Tyberg 2, Minik Dahl Hoegh 2, Anders Forsell Schefvert, Erik Rudvall och Vasko Sevaljevic 1 vardera.