Förlust mot Karlskrona i första träningsmatchen

27 juli 2024 11:42

Amo förlorade träningsmatch mot HF Karlskrona som vann med 31–28 (17–12) inför närmare 300 åskådare i Amokabelhallen.

Amo, med många nya spelare i laget, hade påtagligt svårt att hitta rätta timingen i anfallsspelet vilket resulterade i många bortkastade bollar. Amo prövade också flera olika anfallskonstellationer utan att riktigt hitta rätt med någon. Då inte heller försvarsspelet satt var det Karlskrona som tog tag i matchen och gick ifrån till en stabil ledning i paus. Till detta bidrog starkt målvaktsspel av bortamålvakten Uros Tomic som bland annat tog tre straffar och flera frilägen.

I den andra halvlekens början spelade Amo upp sig och plockade under de första minuterna snabbt in Karlskronas ledning. Sedan kom åter en period med många missar och Karlskrona tog tillbaka greppet om matchen och höll sedan ledningen matchen ut.

Som helhet såg matchen ut som det ofta gör i de första träningsmatcherna med prestationer som pendlar mellan högt och lågt. Det var också på sina håll tämligen sega ben efter två veckors hård träning. Klart bäst individuellt var Elias Lundstad som visade upp snabba fötter och ett rappt skott. Klart godkänt också till Erik Östling. Även nye Nils Schröder visade att han med sin fysik kommer att bli en tillgång för laget både bakåt och framåt.

Karlskrona, med hela niometersbesättningen intakt från förra säsongen, hittade betydligt enklare än Amo sina spelvägar och vann matchen rättvist. Bäst i laget, förutom nämnde målvakten Uros Tomic, var Axel Söderqvist och starka linje- och försvarsspelaren Markus Viitkar.

Målskyttar Amo: Elias Lundstad 8, Erik Östling 4, Arnar Birkir Halfdansson 4, Nils Schröder 2, Mathias Mark Pedersen 2 (1 straff), Lynx Beverskog 2, Felix Tyberg 2, Anders Christiansen 2, Hampus Karlsson och Allex Hugosson 1 vardera.