Felix Thyberg välkomnas till Amo HK!

10 april 2021 12:00

Felix Thyberg välkomnas till Amo HK!

Nästa spelare som blir en ny bekantskap för Amo-publiken kommande säsong är Felix Thyberg. En kantspelare som senaste säsongerna haft Hallby som klubbadress.

Med signaturen av Felix känner vi stor trygghet i att vi på v6 har hög kvalité och nyttig konkurrens. Felix kommer få vårt tidigare presenterade nyförvärv Mikkel Hansen som kantkollega och vi ser fram emot deras framfart under kommande säsong.

Felix är en kontringssnabb och säker spelare som i dialog med elitgruppen och huvudtränare Stockenberg visat att han även kommer bli en stor tillgång i laget även i omklädningsrummet. En spelare som ser varje träning som en möjlighet till utveckling och viljan att bli bättre.

Avtalet med Felix är skrivet fram till sommaren 2023!

 

Hej Felix och välkommen till Amo HK!

Tack så mycket!


Hur kommer det sig att du spelar i Amo HK kommande två säsongerna, minst? 

När mitt kontrakt med IF Hallby gick ut så kände jag att det var dags för en förändring. När Amo HK hörde av sig och förklarade deras ambitioner och mål så kände jag att det var en resa som jag ville vara med på. Att Jag och Andreas Stockenberg hade haft ett längre samtal där jag kände en bra kemi från början var viktigt och även hans mål med mig och på sättet han och klubben arbetar på.  


Berätta vilken typ av spelare du är. 

Jag skulle vilja beskriva mig som en teknisk, snabb spelare som inte gillar att förlora. Jag försöker även vara en god kamrat och bidra till ett bra klimat i omklädningsrummet. 


Vad har du för förväntningar på din tid i Amo HK, både personligen och lagmässigt? 

Att under Stocken ta ytterligare kliv i min handbollsutveckling och förbättra saker som jag redan är bra på men även utveckla saker jag är mindre bra på. Sen är det nyttigt att byta miljö och växa som individ. Jag förväntar mig att vara ett topplag i Allsvenskan och jag vill ha en målbild av att Amo HK ska spela i Handbollsligan. Sen såklart spela framför Amo-publiken!

 

Kort fakta: 
 

Namn: Felix Thyberg

Position: v6

Längd: 181 cm

Vikt: 80 kg

Moderklubb: Norrköpings HK

Tidigare klubbar: Norrköpings HK, Redbergslids IK, Anderstorps IK (lån), IF Hallby Handboll

Meriter: Kval till Handbollsligan, vunnet kval upp till Handbollsligan.

Aktuell: Nyförvärv Amo HK 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll