Erik Östling förlänger sitt kontrakt

20 februari 2024 11:50

Erik Östling förlänger sitt kontrakt
Erik Östling har förlängt sitt kontrakt med Amo över säsongen 2024–25. Erik kom inför innevarande säsong närmast från italienska Fassano efter att tidigare ha spelat i flera svenska klubbar. Erik inledde säsongen starkt men ådrog sig i december en fingerskada vilken gjorde att han missade fem matcher. På 16 spelade matcher har det blivit 53 mål.


Hej Erik! Varför bestämde du dig för att förlänga med Amo?
Av flera anledningar. Inte minst att Brian har kommit in som en frisk fläkt med nya idéer på träning och hur vi ska spela. Jag känner personligen att jag aldrig varit i så bra form som nu men tror också att jag kan utvecklas ännu mera med det här laget. Sedan vill jag vara med och bygga vidare på vad vi tillsammans har åstadkommit så här långt och tror verkligen att vi kan ta ytterligare steg om vi får spela ihop laget en säsong till.


Vad säger du om din och lagets säsong så här långt?
Vi startade ju bra och första del på säsongen var rolig. Men sedan fick vi de marginaler vi haft med oss i början emot oss och tappade en del i självförtroende. Så matcherna före jul blev litet upp och ner utan egentlig stabilitet.


Nu återstår fem seriematcher. Vi tror du om avslutningen?
Varje match blir viktig men framför allt mot LUGI och Aranäs. Men tabellen är ju jämn och nästan alla lag som slåss kring strecken möts ju så det är svårt att veta. Vi kan bara koncentrera oss på en match i taget och se hur långt det räcker.

Ni har ju Final4-spelet i Svenska cupen i Halmstad 9-10 mars för er del. Hur går dina tankar inför detta?
Det ska bli jättekul. Cup är cup och då kan alla slå varandra i enstaka matcher. Vi vet att våra motståndare i semifinalen, Ystad, är i toppform men det blir bara inspirerande att möta dem. Det känns ändå fantastiskt att vara bara två vinster från Europa-spel.


Vad har tränarbytet inneburit för laget och för egen del?
Mycket. Jag trivs jättebra med Brian. Han är extremt noggrann och jobbar hela tiden för att varje liten detalj ska sitta. Han har en tydlig plan för hur vi ska spela. Inte minst har försvarsspelet förbättrats och alla har blivit mera involverade och vet sina roller.


Tack och lycka till under resterande delen av säsongen!

Amos tränare Brian Ankersen säger angående Eriks förlängning: ”Jag är jätteglad att Erik har förlängt sitt kontrakt. Han spelar en stor roll i vårt försvarsspel och har utvecklats till försvarschef i vårt lag. Han är stark i duellspelet och har också fin spelförståelse – och har även utvecklats i det offensiva spelet. Han har rutin och mänskliga kompetenser som gör att han är en viktig person för laget och för den kultur jag vill skapa. Jag vet att Erik varit eftertraktad av andra klubbar så det är ett tydligt erkännande för klubben att han väljer att förlänga. Många i Amo arbetar hårt för att laget ska få så bra förutsättningar som möjligt, vilket de senaste förlängningarna är ett bevis på. Som tränare är jag mycket tacksam för det arbete de lägger ner och jag älskar den resa vi är på väg att göra.”

 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll