Erik Helgsten klar för Amo

7 juni 2023 12:00

Erik Helgsten klar för Amo

Målvakten Erik Helgsten med tidigare klubbadress HK Malmö är klar för Amo. Erik som är 25 år har, med undantag av ett par kortare utlåningar, bland annat till IFK Skövde, spelat i HK Malmö under hela sin seniorkarriär. Säsongen 2021–22 var Eriks bästa då han spelade 21 matcher. Senaste säsongen blev litet strulig med en del turbulens i laget och en skada men nu är Erik helt frisk och redo för nya äventyr.

Hej och välkommen till Amo, Erik!

–Tack så mycket

Varför valde du att komma till Amo?

–När jag fick frågan tvekade jag aldrig. Det ska bli roligt att komma till en satsande klubb på en liten ort där handbollen märks. Jag har hört mycket gott om Amo och ser det som en möjlighet att ta nästa kliv och utvecklas i en ny omgivning. Jag såg redan för två år sedan att Amo var ett bra lag då jag var med och förlorade mot Amo i Svenska cupen (skratt).

Kan du beskriva dig själv som målvakt?

–Jag tycker själv att min styrka är lugnet och placeringssäkerheten. Sedan försöker jag alltid få till ett bra samarbete med försvaret. Sedan kanske jag behöver jobba litet med den mentala biten.

Vad tror du om Amo:s chanser i Handbollsligan?

–Jag tror vi har goda möjligheter att hävda oss. Jag vet att det finns många bra spelare i laget. Serien kommer, kanske med undantag av tre-fyra topplag, att bli jämn och spännande. 

Vad gör du när du inte spelar och tränar handboll?

–Jag gillar att koppla av och ta långa promenader med min hund, så det kommer det säkert att bli en hel del. Sen kommer jag förmodligen att börja plugga i höst, kanske till lärare.

Amo:s tränare Stockenberg säger så här om Erik: ”Erik är en lugn och läsande målvakt som i flera år varit lovande och väntat på sitt stora genombrott och förhoppningsvis kommer det hos oss då han har alla förutsättningar att bli en toppmålvakt. Det ska bli spännande att följa hans utveckling och jag hoppas och tror att miljöombytet kan bli en injektion för Erik så att han kan ta det sista klivet.”

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll