En poäng i Vikingahallen

6 november 2022 16:59

Amo knep genom ett mål av Simon Axelsson med fyra sekunder kvar av matchen en poäng borta mot Skånela. Simons mål innebar att matchen slutade 29-29 efter Skånelaledning med 15-12 paus.

Matchen började svängigt med en snabb Amoledning med tre mål som lika snabbt åts upp av Skånela. Amo var därefter i ledningen fram till 20:e minuten men en olycklig avslutning på första halvleken gjorde att Skånela inte minst tack vare storspel av målvakten Kenan Omerovic kunde gå till halvtidsledning med tre mål.

Även om Amo kämpade sig upp till oavgjort vid ett par tillfällen var Skånela sedan fortsatt i förarsätet hela andra halvlek. Hoppet om Amopoäng verkade vara ute när laget i slutminuterna missade två avslut i rad med följd att Skånela ledde med 29-27 när en och en halv minut återstod. Efter att Minik Dahl Hoegh gjort 29-28 och Amo slarvat bort en kvitteringschans skulle Skånela bara spela av matchen de sista 20 sekunderna. Ett stressat Skånela tappade dock bollen och Simon Axelsson kunde fri med målvakten från halva planen sätta kvitteringen och därmed säkra en poäng som längre fram kan visa sig nog så viktig.

Sett över hela matchen lyckades Skånela väl med sin taktik där man fick ner Amo:s tempo och tvingade laget till avslut i svåra lägen. Skånela vann också målvaktsmatchen klart. Samtidigt ska sägas att Nikola Matovic i Amomålet ibland hade en otacksam uppgift att försöka avvärja rena frilägen.

I hemmalaget ska förutom målvakten Kenan Omerovic kantspelarna Filip Tapper och Max Broman berömmas. Långe skytten Anton Nilsson gjorde flera viktiga mål men spred ibland också bollarna betänkligt. Framför allt ska dock det kollektiva försvarsspelet framhållas.

Amo:s spel gick långa stunder på kryckor med många slarviga avslut och tekniska fel som följd. Med tanke på detta var det trots allt starkt att få med sig en poäng vilket visar att det finns betydligt mer att ta ut av laget. Bäst i Amo var Simon Axelsson som förutom det poänggivande målet var säker i sina lägen. Minik och Erik Rudvall blixtrade till några gånger men missade också en del. Övriga kan bättre men hela laget ska ha eloge för att man inte gav upp när mycket gick emot.

Målskyttar i Amo: Simon Axelsson 6 (1 straff), Minik Dahl Hoegh 6 (2 straffar), Anders Christiansen 4, Erik Rudvall 4, Anders Forsell Schefvert 3, Niklas Närenborn 3, Felix Tyberg 2, Lynx Beverskog 1