En helg i Göteborg

23 augusti 2021 13:32

En helg i Göteborg

foto: Torslanda HK

Då var man precis hemkommen från en helg i Göteborg. En intensiv helg som förhoppningsvis har lyckats samla ihop laget inför den stundande seriestarten. Det är en brokig grupp individer som ska formas för att bli ett lag och även om det sett bra ut här i början får vi vara beredda på att det kan ta tid. Jag tänkte försöka delge en liten reseberättelse.

Fredagen 20/8

Nästan direkt efter lunch var det dags för samling för spelare och ledare som skulle åka från Alstermo till Göteborg. 13.00 lämnade minibussarna parkeringen vid Amokabelhallen. En timme senare skulle de anlända till Växjö och fler spelare och ledare skulle anlända. Matchen mot Torslanda HK i ATG Svenska Cupen skulle inte starta förrän vid 20.00 så det fanns gott om tid. Ett matstopp på vägen blev det i Limmared. En fantastisk trevlig bolognese med spagetti blev det. Något som visade sig vara återkommande under resan. Resan når sitt första mål när vi anländer vid Torslanda Sporthall klockan 18.00 gott om tid innan matchen ska blåsas igång.

För motståndet i den första matchen stod Torslanda HK. Ett gediget namnkunnigt lag med flera spelare med rutin från handbollsligan och allsvenskan. Förra säsongen blev det en snöplig förlust på bortaplan i slutskedet av serien. Amo HK har historiskt sett haft det tuffare på bortaplan än hemmaplan och vi hoppas kunna höja vårt spel på bortaplan. Matchen startade trevande och precis som på hemmaplan får vi inte den utdelningen på shootout-straffarna som vi kanske önskade och startar matchen med ett underläge med 3-2. När domaren blåser för halvlek blinkar siffrorna 15-15 på tavlan och även om det är oavgjort har vi i spelet gjort ett mål mer än motståndarna. Halvleken som sådan är dock halvdan. Vi har inte kommit igång riktigt och Torslanda gör det bra. Detta skulle dock ändra sig till den andra halvleken. Energi och pondus visas från flera håll. Den före detta Torslanda spelaren Hugo Stuivers vill vinna mot sina gamla kompisar, Niclas Närenborn visar skyttekraft från H9 med några härliga avslut och Minik Dahl Høegh visar på grönländsk attityd och rutin. I samband med matchen fick också gå igenom det danska språket genom att ordet “roligt” användes. Det fanns någon förvånade miner varför det skulle vara roligt vid tillfället, innan personen fick förklaras att ordet roligt betyder lugnt på danska. Slutsiffrorna skrevs till 27-36 och vi kunde lämna hallen som segrare. Torslanda som visade sig vara fantastiska värdar hade gjort iordning en trevlig kycklinggryta med ris efter matchen som intogs och vi tog oss vidare till Scandic Backadal för övernattning.

Lördagen 21/8

Klockan 8.00 var det samling för en lättare morgonpromenad för att skaka av sig kroppen efter resan och matchen på fredagskvällen. Hotellfrukost är alltid en trevlig upplevelse och likaså nu. Mycket energi intogs och vi började göra oss redo för ett träningspass samt en match lite senare under dagen mot Redbergslids IK.

Handbollsträningen på förmiddagen var en lugn träning med en del avslut och självklart lite fotboll efter segern dagen innan. Vi hade dock fått en del skavanker från Torslandamatchen och vi valde att vila Minik och Gusten från träningen och båda skulle få ta det lugnt under resten av helgen. Lunchen blev på hotellet en trevlig spagetti bolognese.

Individuella samtal hann vi med både innan matchen mot RIK men också efter. Vi försöker samtala med spelarna, prata om förväntningar, hur de mår och hur de ska kunna bidra till våra förhoppningar inför säsongen. En egen reflektion så här en månad in på säsongen är att det är vuxna spelare vi har att göra med, spelare som har varit med och är otroligt professionella i deras idrott. De är i Amo för att bli så bra handbollsspelare som möjligt och det är glädjande.

Redbergslidsmatchen blev kanske jämnare än vad folk trodde. Minik och Gusten vilade, vår nya målvakt Marcus fick 60 minuter, Niclas Närenborn spelade första 15 minuterna och Anders Forsell-Schefvert spelade nästan enbart bakåt. Detta gav dock tid och utrymme för andra spelare. Simon Källström tog den chansen med dess ära och gjorde 12 mål och var även bra bakåt mot Tobias “Rumän” Johansson framåt fick Patrik Sandberg och Daniel Steen ett stort ansvar. Det som var lite smolk i bägaren förutom resultatet var att Evon Mohlin skulle göra sin comeback men fick tidigt utgå pga ett blodsockerfall. Evon hann dock med ett mål innan han fick utgå. Resultatet skrevs till förlust med 3 bollar. Nämnas kan att Redbergslid saknade sin unga talang Elliot Stenmalm som hade fullt upp att komma med i All-star Team nere i U19-VM i Kroatien. Även efter denna match hade Torslanda ordnat mat och för tredje gången på två dagar blev det bolognese. Även om det hade flytit en del prat om att bolognese var en sådan maträtt vi hade kunnat äta jämn var faktiskt den tredje gången på två dagar kanske iallafall en gång för mycket.

Samtalen fortsatte och spelarna hade lite socialt med pingis och tittande på andra matcher från Svenska Cupen.

Söndag

Tidig frukost för att sedan checka ut från hotellet och en träning i Torslanda Sporthall innan avresa mot Småland igen. Återigen blev det en lugn träning för att spara på slitna kroppar efter haft en intensiv vecka. På sju dagar hade vi hunnit med tre matcher och sex träningspass.

 

Nu på onsdag är det dags för en härlig utmaning då vi beger oss till Partille och möter de regerande svenska mästarna. Det kommer förmodligen bli en speciell match för en del spelare. Anders Forsell-Schefvert och Filip Pettersson har båda spelat i Sävehof och kommer ha en hel del vänner på läktaren och Andreas Stockenberg var med och coachade fram ett mästerskapsguld i föreningen 2018/2019. I Sävehof finns även Theodor Claesson som var utlånad till Amo HK under föregående säsong.

/Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll