Elias Lundstad till Amo

31 maj 2024 14:00

Elias Lundstad till Amo
Amo har tecknat kontrakt med H9:an Elias Lundstad, de senaste tre åren i Önnered men med Kungsängens SK i Stockholm som moderklubb. Elias är 19 år och har meriter från pojk- och juniorlandslaget. Kontraktet sträcker sig över två år. Hemsidan har pratat med Elias inför ankomsten till Amo.


Hej Elias och välkommen till Amo!
Tack så mycket!

Varför blev det Amo för din del?
När klubben kontaktade mig kändes det bra direkt och att intresset var äkta. Amo övertygade mig om att de vill satsa på mig och att jag kommer att få chansen att utvecklas i klubben. Jag hade också ett bra snack med tränaren Brian Ankersen. Sedan har min farsa [Marcel Lundstad] som på 1990-talet spelade här talat varmt om Amo – det hjälpte också till.

Vilken målsättning har du med ditt handbollsspel?
Jag vill självklart bli så bra som jag kan. Målet är att så småningom kunna komma ut och spela i Europa. 

Vilka är dina starka sidor som handbollsspelare?
Det är nog min snabbhet och mitt skott. Sedan gillar jag att utmana man-mot-man. Men man kan naturligtvis bli bättre på allt. Jag tycker själv jag har utvecklat mitt försvarsspel den senaste säsongen.

Vad gör du när du inte spelar eller tränar handboll?
Det blir mest att man hänger med kompisar och kanske kollar någon Champions league match i fotboll eller spelar padel. Men under säsongen blir det handboll nästan jämt…

Tack så mycket och lycka till!

Brian Ankersen säger om Elias: ”I Elias får vi en talangfull ung kille på H9 som vi ser fram emot att arbeta med. Han har flera gånger visat sin talang i olika ungdomslandslag – nu ska vi utveckla Elias till att bli en bra seniorspelare på Handbollsliganivå! Han har alla förutsättningar att lyckas – samtidigt får vi inte glömma att Elias fortfarande är ung (född 2005) men han har den rätta inställningen och drivet för att bli en verkligt duktig spelare. Nu gäller det att tillsammans arbeta för att hans stora potential ska utvecklas. Elias kommer att passa perfekt i vår grupp!”

/Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll