Drott borta på lördag

16 mars 2023 13:07

Drott borta på lördag

Amo:s näst sista seriematch för säsongen spelas i övermorgon, lördag 18/3, i Halmstad mot Drott. Förutsättningarna i toppstriden när alla lag har två matcher kvar att spela är att Amo har två poäng upp mot tvåan HF Karlskrona och därtill 27 mål bättre målskillnad. Vinst i Halmstad skulle därmed ge ett utmärkt utgångsläge inför avslutningen nästpåföljande fredag hemma mot Rimbo.

Lördagens motståndare Drott har som nykomlingar i Allsvenskan gjort en fin säsong med en stabil mittenplacering som resultat. Särskilt på hemmaplan har laget överraskat många och tagit en rad imponerande skalper. Drott har en bred trupp huvudsakligen byggd på egna spelare som snabbt har anpassat sig till nivån i Allsvenskan där bland annat store målvakten Emil Arthursson gjort en fin säsong. I laget finns också på högerkanten förre Amospelaren Axel Dahlman. Drott spelar oftast ett välorganiserat och intrimmat 7 mot 6-spel i anfallet med smarte Jesper Sivertsson som spelmotor men har också ett stabilt försvar med stark fysik.

–Det blir säkert en tuff match, säger lagcoach Tomas Lundberg. Men vi ska gå ut och ha roligt och spela med mycket fart.
–Matchen är en enkronasmatch och storpublik utlovas i mäktiga Halmstad arena något som är inspirerande, fortsätter han. –Eftersom Minik fortfarande dras med skadekänningar hade vi det tidvis litet tungt på nio meter mot Skånela. Men nu får vi tillbaka Jonas Jensen i laget vilket väsentligt höjer kvaliteten och ger oss flera alternativ. Även i övrigt ser det bra ut i laget och vi ser fram emot matchen, avslutar Tomas.

Matchen börjar redan klockan 13.30 och för er som inte har möjlighet att följa med supporterbussen kan den som vanligt ses via Handboll Play.

 

/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll