Derby mot HIF Karlskrona

24 februari 2020 11:28

Derby mot HIF Karlskrona

Årets på förhand hetaste match spelas i Amokabelhallen nu på onsdag då fjolårets Handbollsligalag HIF Karlskrona kommer på besök. En match som i skrivande stund mycket väl kan avgöra om det blir HIF eller Amo HK som når den åtråvärda kvalplatsen till Handbollsligan i vår, som är lagen tillsammans med Kungälv som just nu kampas kring det positiva strecket.  Just nu skiljer det endast en poäng mellan dessa tre lag och där Amo HK ”på papper” kanske har den tuffaste avslutningen i serien med matcher mot seriens etta och två i Aranäs och Hammarby som båda fortsatt fightas för att knipa direktplatsen till Handbollsligan.

HIF åkte i våras ur Handbollsligan i en tuff kvalserie i fem matcher mot Hallby, en stor besvikelse för klubben som aviserat stora sportsliga satsningar om slutspel, i kombination med nybyggd arena. Klubben fick nu ”börja om” i allsvenskan där man direkt gick ut med målsättningen att man direkt skall tillbaka till landets högsta serie. Robert ”Knirr” Andersson (fd landslagsman och sedermera heltidstränare i flera svenska klubbar, samt i HC Erlangen i Tyskland) fick fortsatt förtroende att leda laget.  Tobias Karlsson, mångårig kapten i landslaget, tillsätts som sportchef och flera nya spelare värvas med meriter från handbollsligan. Efter en mycket tuff säsongsstart med bottenplacering efter 6-7 omgångar har HIF nu rejält kommit igång och är ett av seriens absolut mest formstarkaste lag.

Från läktaren skall vi ha extra koll på duktiga skytten Tobias Nordahl på V9 och vindsnabbe vänstersexan Linus Fernebrand. I mål står Gustaf Banke, inlånad från IFK Kristianstad och bosatt i svenska ungdomslandslaget. Från sin mittnioposition styr Victor Ahlstrand spelet som är ny i laget från Hammarby IF.

Amo HK är erkänt starka hemma och har goda möjligheter att återigen plocka poäng. Laget har under säsongen blandat topprestationer med mer ojämna sådana, och en del poängtapp har varit sådana som en del inte kalkylerat med. Laget kommer med en härlig vinst mot Torslanda så sent som i lördags, där Olsson på v6 och Pedersen på V9 stod för 21 (!) av lagets 29 mål… Vi hoppas och tror att Daniel Steen och Flamour Gerbesi har förmåga att tända till något extra mot sin tidigare klubb HIF, och vi minns gärna när lagen i höstas möttes då Amo HK vände flermålsunderläge i slutet av matchen och vann med endast ett fåtal sekunder kvar.

Med hopp om fullsatta läktare

Tips: kom i tid…

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll