Dags för Varberg

7 december 2021 12:30

Dags för Varberg
I morgon är det dags att möta det enda lag vi inte har mött under höstens seriespel när vi tar bussen och åker till Varberg.
 

HK Varberg är nykomling i allsvenskan efter att de senaste 2 åren spelat i Handbollsligan. Under början av 2010 talet utvecklades föreningen från att vara en division 2 klubb till att gå upp i handbollsligan till säsongen 2018. Klubben har vuxit mycket under de senaste åren men deras 2 framgångsperioder kom egentligen ur den fina kullarna födda 86 och 92. Bland spelare som klubben fostrat och historiskt byggt framgången på är det framförallt Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson som gjort att de kunnat nå hela vägen upp i Handbollsligan. 
 
Den som har tränat HK Varberg under de senaste 7-8 säsongerna är gamla HK Drott spelaren Hasse Karlsson som ursprungligen kommer från Växjö HF. Till årets säsong är Varberg en av de klubbarna som pekats ut som toppkandidat och de gör en storsatsning på att komma tillbaka till handbollsligan. Resultatmässigt har det dock hittills svängt en hel del och man haft svårt att få till det riktigt stabila spelet vilket gör att de för närvarande ligger 6:a i tabellen med 14 inspelade poäng. Fina segrar mot Helsingborg, Västeråsirsta har blandats med ett par riktiga bottennapp såsom i senaste omgången mot Vinslöv där man förlorade med 38-26. Visserligen hade de ett par spelare borta men oavsett har det även tidigare under hösten svängt en hel del i matcherna. 
 
Truppen är namnstark och det borde helt klart finnas möjlighet att ligga med i toppen med spelare som mitt 9:orna Morten Damgaard, Filip Andersson-Moberg och kontringssnabba höger 6 Johan Szybanow. I målet har de rutinerade Carl Aronius och Artur Kugis som delar på speltiden och på mitt 6 hittar vi gamla Alstermospelaren Jacob Friberg och u-landslagsspelaren Axel Skoog som är ny för året hämad från AIK. Hittills har de spelat ett klassiskt 6-0 försvar med stora starka spelare i zon 3 och jobbar med kontringsspel på framförallt Szybanow som ofta nås av direktkast från målvakterna. I anfallsspelet spelar de ofta lite mer skyttespel på högersidan och mer genombrott och halvdistansspel på mitt och vänster 9.

Nu kommer vi avsluta höstsäsongen med 4 matcher men endast mot 2 olika motståndare. Spelschemat ser ut som följer: 8:e dec. Varberg borta, 15:e december Lugi hemma, 19:e december Varberg hemma och 22:a december Lugi borta. Det är 4 riktiga toppmatcher som avslutar höstsäsongen mot en av seriefavoriterna i allsvenskan och sedan de två av de största matcherna i klubbens historia med svenska cup semifinalerna.

// Elitgruppen

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll