Dags för returen i Svenska cupens åttondelsfinal

11 september 2023 7:53

Seriepremiären i Handbollsligan närmar sig men först är det nu på tisdag 12/9 dags för returmatchen mot Skånela i Svenska cupens åttondelsfinal på hemmaplan i Amo Kabelhallen. Efter 29-29 i lördagens match Märsta är det fortfarande en oviss kamp om kvartsfinalplatsen. -Skånela kommer ju åter igen att börja med tre shoot out-straffar och det gäller att vi är bättre på tårna i inledningen än vi var i första matchen så att vi inte får en för tuff uppförsbacke för att jaga i kapp, säger Amo:s assisterande tränare Johan Sörensen.

-Apropå lördagens match säger Johan: -Spelet gick litet för mycket upp och ner för att vi ska vara nöjda. Framför allt tycker vi nog att vi borde tagit bättre vara på den ledning med fyra mål vi hade i mitten av andra halvlek. I stället kom vi in i en olycklig period med flera tekniska fel och tveksamt anfallsspel som gjorde att Skånela fick ny energi och kom tillbaka, fortsätter han. -Däremot fungerade försvarsspelet helt okej under större delen av matchen. Släpper vi in 26 mål ska vi vinna en sådan här match. Samtidigt borde vi gjort det litet bättre i slutet mot Skånelas 7 mot 6-spel, avslutar han.

Tisdagens match börjar kl. 19 och ni köper biljett här.

Kan ni inte se den på plats så sänds den som vanligt via Handboll Play.

Stötta Amo HK i 50/50 lotteriet. Köp din halva potten-lotter online via denna länken