Dags för årets viktigaste match i Amokabelhallen

20 december 2022 13:00

Dags för årets viktigaste match i Amokabelhallen

För knappa två veckor sedan ”stal” Amo, efter en fantastisk upphämtning i andra halvlek, en poäng av HF Karlskrona i toppmötet i Brinova arena. I morgon, onsdag 21/12 är det dags för returmöte i Amokabel hallen i en match som kan avgöra mycket när det gäller vilket lag som tar direktplatsen till Handbollsligan. Hur som helst kan vi förvänta oss en tät och spännande match i en fullsatt och kokande Amokabelhall mellan två lag med breda trupper och skickliga spelare på alla positioner. En match i matchen kommer att stå mellan lagens målvakter Nicola Matovic i hemmalaget mot Uros Tomic i bortalaget. En annan mellan Amo:s storskytt Minik Dahl Hoegh och Karlskronas skicklige norske mittnia Trym Skoglund. Även om lagen känner varandra ganska väl blir det naturligtvis också ett taktiskt spel mellan lagens tränare, Andreas Stockenberg och Mattias Ekstrand.

Karlskrona inledde Allsvenskan med 11 raka segrar men i de tre senaste matcherna har maskineriet börjat hacka litet med poängtapp som följd, först i hemmamötet mot Amo och sedan i två matcher mot Skånela, ett måls förlust i Märsta följt av oavgjort i returmötet på hemmaplan. Resultaten har inneburit att Amo efter att i helgen ha vunnit en komfortabel seger borta mot bottenplacerade AIK ligger en poäng före Karlskrona i tabellen. Förutsättningarna är med andra ord att en seger för Amo skulle innebära att laget går ifrån med tre poäng och därmed skaffar sig ett överläge i kampen om direktuppflyttning.

–Det kommer att bli en härlig och spännande match mellan två lag med höga ambitioner, säger lagcoachen i Amo Tomas Lundberg. Naturligtvis har både vi och Karlskrona under de senaste dagarna försökt tänka ut hur vi ska kunna överraska motståndaren, fortsätter han. Men i sådana här matcher är det ofta laget med den starkaste viljan som vinner, fortsätter han. –Vi är en stark grupp där alla vet sina roller och där vi spelar för varandra vilket vi hoppas fäller avgörandet, fortsätter han. Under de senaste åren har vi plusstatistik mot Karlskrona och hoppas givetvis att trenden håller i sig i morgon, avslutar han.

Matchen börjar klockan 19.00 och ni som inte har möjlighet att vara i Amokabel hallen kan som vanligt följa den på Handboll Play.

/ Roddy Nilsson

 

ATT TÄNKA PÅ INFÖR MATCHEN!

  • Det är fullsatt och kommer att vara hög volym i hallen. Ta med hörselkåpor eller öronproppar om du är känslig för hög volym.
     
  • Det kommer att vara trångt på läktaren eftersom det är slutsålt. Utrymning sker via trapporna ner på planen. Trapporna kommer bemannas av räddningstjänsten och det är inte tillåtet att sitta där. Visa respekt mot andra besökare.
     
  • Parkeringen utanför hallen kommer att bli full. Det går även bra att parkera vid A-plast på andra sidan gatan samt vid Smedsgård.
     
  • Covid-19 samt influensa existerar fortfarande. Vänligen stanna hemma om du känner dig krasslig!

 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll