BRONS TILL AMO I SVENSKA CUPEN!

11 mars 2024 9:30

Amo kom på tredje plats i Svenska cupen genom att i att söndagens bronsmatch besegra Önnered med klara 36–27 (18–15) och tog därmed sin första medalj på nationell nivå. Efter en jämn inledning tog Amo i slutet av första halvlek kommandot och släppte sedan aldrig greppet utan drygade ut försprånget mot ett Önnered som föll ihop mentalt i andra halvlek.

Final4 började annars för Amo:s del med förlust i lördagens semifinal mot Ystads IF med 34–27 (17–13). Ystad vann sedan finalen mot Hammarby med uddamålet, 33–32. Amo var med i matchen mot Ystad fram till mitten av andra halvlek med sedan kunde Ystad gå ifrån till en komfortabel seger. Framför allt fungerade inte Amo:s anfallsspel vilket ledde till en hel del tekniska fel och enkla kontringsmål för Ystad. Amo hade också svårt att få hål på en storspelande Erik Hvenfeldt i Ystadsmålet. Försvarsmässigt fungerade det bättre för Amo. Glädjande var att Minik Dahl Hoegh var tillbaka efter sin skada och visade att skyttekraften finns kvar.

I gårdagens bronsmatch var det ett helt annat Amo som stod på banan. Anfallsspelet visade upp betydligt större variation och trygghet med bollen samtidigt som försvarsspelet bara blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Längst bak gjorde Nikola Matovic kanske sin bästa match i Amotröjan och blev i andra halvlek ett spöke för Önneredsspelarna. Gzim Salihi gjorde återigen en stark offensiv insats med sju mål. Bra i offensiven var också kantspelarna Lynx Beverskog och Samuel Lindberg och mittsexan Erik Östling. Men hela laget spelade med en helt annan energi och glädje än i matchen mot Ystad då flera spelare verkade spända och tyngda av stundens allvar. Vi gratulerar laget till en härlig insats i bronsmatchen där man verkligen visade att man ville vinna och inte skulle resa hem tomhänta till Alstermo!

Slutligen också ett stort tack till alla Amofans som rest till Halmstad för att stötta laget. Amo får nu en dryg veckas vila innan Handbollsligans avslutande tre matcher vilket för Amo:s del innebär möten med Aranäs, Ystad och Alingsås.

Amo:s målskyttar mot Ystad:
Gzim Salihi 5, Anders Forsell Schefvert 5, Minik Dahl Hoegh 5 (2 straffar), Anders Christiansen 3, Erik Östling 2, Lynx Beverskog 2, Jonas Jensen 2 och Samuel Lindberg 1.
Amo:s målskyttar mot Önnered:
Samuel Lindberg 8 (4 straffar), Gzim Salihi 7, Lynx Beverskog 6, Erik Östling 5, Jonas Jensen 3, Arnar Birkir Halfdansson 3, Anders Forsell Schefvert 2, Vasko Sevaljevic och Felix Tyberg 1 vardera.