Brian Ankersen ny huvudtränare!

20 december 2023 16:34

Brian Ankersen ny huvudtränare!

Foto ©Amo HK

Vi kan nu stolt presentera vår nya huvudtränare Brian Ankersen!

 

Hej Brian och välkommen till Amo HK!
Tack ska du ha.
 
Vem är Brian Ankersen?   
Jag är 35 år och kommer från Danmark där jag själv spelat på hög nivå och fått min tränarutbildning. Jag har också spelat i både Tyskland och Montenegro. Min flickvän är från Norge och också handbollsspelare. Handboll är min stora passion och jag ser mig själv som en ”handbollsnörd” som tänker på och sysslar med handboll en stor del av dagen.
 
Beskriv något om din utveckling som tränare och dina tidigare engagemang!
Jag började som tränare i Køge handboll där jag hade den tidigare storspelaren Søren Stryger som mentor i arbetet med Køge handbollsakademi. Säsongen 2020/21 kom jag till den tyska klubben Bietigheim där jag först arbetade på damsidan innan jag fick ta över herrlaget i 2. Bundesliga. Hösten samma år tog jag över ett annat lag i 2. Bundesliga, HSC Coburg där jag var kvar fram till i år.
 
Beskriv dig själv som tränare!
Jag ser mig själv som en innovativ tränare som står för ett modernt ledarskap där tydlighet och engagemang är centralt. Det gäller då för mig som tränare att se hela människan och inte bara handbollsspelaren, det är så man bygger ett framgångsrikt lag. Ingen står över laget! Men jag tror också på ett hårt, långsiktigt arbete där vi tillsammans arbetar för att bli litet bättre varje dag. Så får vi bäst resultat. Det strävar jag efter varje dag! 
 
Vad känner du till om Amo HK? Hur mycket har du haft möjlighet att se laget?
Jag har inte sett så mycket ännu men vet att det finns en stabil grund att stå på med flera duktiga spelare. Jag vet också att laget haft en del knappa förluster den senaste tiden så det gäller att gå tillbaka på våra grunder. Jag tror inte på att göra stora förändringar på kort tid. Men det ska bli otroligt inspirerande att börja arbeta med laget! 
 
Amo HK är en liten familjär klubb på den svenska landsbygden. Vad tänker du om att arbeta en sådan förening?
Jag vet att jag kommer till en liten ort och jag vet vad det innebär. Det är inte så stor skillnad mot Danmark där många lag kommer från småorter. Jag vet också att föreningen har ambitioner att etablera sig på högsta nivå och det vill jag gärna vara med och hjälpa till med.
 
Du beskriver dig själv som en ”handbollsnörd” men vad gör du gärna på fritiden?
Umgås med min flickvän Emily och med familjen, inklusive hund. Sedan spelar jag gärna padel så jag hoppas jag hittar någon duktig motståndare!
 
Brian kommer att ansluta till laget den 10 januari 2024.


Intervjun är gjord av Roddy Nilsson

 

Foto ©Amo HK

Foto ©Amo HK

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll