Blekt Amo föll i Malmö

14 augusti 2023 8:02

Amo:s andra träningsmatch blev ingen lyckad tillställning. HK Malmö vann på hemmaplan med klara 31–22 efter 16–13 i halvtid. Ändå inledde Amo bäst och var i ledningen de första tio minuterna bland annat efter ett par fina mål av Gzim Salihi. Den följande kvarten var jämn innan Malmö efter en del slarv och misstag i anfallsspelet hos Amo fick greppet om matchen under slutskedet av första halvlek. När sedan Amo bara orkade med två mål under de första tio minuterna av andra halvlek var matchen i det närmaste körd. Den sista kvarten gav Amo i princip upp matchen och Malmö gick ifrån till en bekväm seger.

Framför allt lämnade Amo:s anfallsspel mycket i övrigt att önska. En bidragande orsak var förmodligen att man bytte runt flitigt och provade olika konstellationer utan att riktigt hitta någon som fungerade. Amo hade ofta svårt med kommunikationen mellan spelarna och att få till de spelföljder man ville. Anfallsspelet blev därför tempofattigt och lättläst. Samtidigt spelade Malmö rörligt och aggressivt i försvaret även om man drog på sig en hel del utvisningar. Det hade man dock råd med då Amo hade svårt att utnyttja de numerära överlägen man fick.

Amo:s tränare Andreas Stockenberg var av naturliga skäl inte nöjd med vad han fick se. – Det var för valhänt och tveksamt på många händer och vi måste vara mycket mera förberedda på det motstånd vi kommer att möta än vad vi var igår, säger han i en kommentar. – Framför allt måste vi vara mycket smartare och distinkta och gå för det i vårt anfallsspel. I Allsvenskan hade vi råd med några missar ibland, det har vi inte i år. Det här måste bli en väckarklocka för oss, fortsätter han. – Så vi har ett ordentligt jobb att göra fram till seriestarten, avslutar han.

Ska några spelare nämnas i Amo är det Gzim Salihi som gjorde fyra mål i första halvlek. I andra avlöstes han på högernio Arnar Halfdansson som också gjorde en godkänd insats. Målvakterna Nicola Matovic och Erik Helgsten stod varsin halvlek och gjorde det ok med tanke på att de, i synnerhet Erik, fick tämligen dålig hjälp från försvaret.