Avgörandet närmar sig

10 mars 2023 9:53

Avgörandet närmar sig

Under de två kommande veckorna går Allsvenskan in i sitt avgörande skede. Amo inleder kommande tisdag 14/3 med att möta Skånela på hemmaplan. Därefter är det dags för Drott på bortaplan lördagen 18/3 innan man fredagen 24/3 avslutar hemma mot Rimbo. Förutsättningarna är att Amo behöver fyra poäng på dessa tre matcher för att definitivt säkra seriesegern och därmed uppflyttning till Handbollsligan.

Tisdagens motståndare Skånela från Märsta är ett starkt och välorganiserat lag som ligger på tredje plats i tabellen efter Amo och HF Karlskrona. Det gäller för Amo att särskilt ha ögonen på spelmotorn Simon Lindberg och vänsterhänte Gustav Näslund. Man har också en av seriens bästa målvakter i Kenan Omerovic. Men Skånela är ett komplett lag rakt igenom och har habila spelare på alla positioner.

Amo och Skånela kan varandra tämligen väl och har under de senaste åren haft många hårda duster. Bortamötet i höstas slutade oavgjort 29–29 efter att Simon Axelsson kvitterat för Amo med några sekunder kvar. –Det kommer att bli en tuff match, säger tränare Stockenberg, men det är ju sådana här matcher man vill spela.

–Så här i slutet av serien är alla litet slitna men alla kommer att komma att stå på planen och vara laddade på tisdag, det kan jag lova, fortsätter han. Det är klart att detta är en match där alla vill ge det lilla extra – sen gäller det som vanligt att vi följer vår plan. –Det är också en match där vår publik kan få en viktig roll. Får vi Grytan att koka så är vi svårslagna, det vet alla, avslutar Stockenberg.

Matchen startar kl. 19 och ni som inte kan vara på plats i Amo kabelhallen kan som vanligt se den via Handboll Play.

 

/Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll