ATG Svenska Cupen

16 augusti 2021 8:16

ATG Svenska Cupen

Dags för årets första tävlingsmatch och detta i den nya cupen som är döpt ATG Svenska Cupen. Som jag tidigare har skrivit anländer vi till tävlingsmatchen med ett nästan helt nytt lag. Men även våra motståndare Kungälvs HK har förändrat lite i truppen till den här säsongen.

Föregående säsong var det ett toppmöte när Kungälv och Amo möttes. Mötena slutade med en seger för vardera lag. Kungälv slutade så småningom fyra i tabellen och fick även de kvala till handbollsligan. I kvalet mötte de Önnered och precis som för Amo blev det förlust i tre raka matcher även om de var så när att ta en skalp eller två.

Kungälv har som jag tidigare nämnt haft en omsättning av spelare inför säsongen. En av de namnstarkaste spelarna Daniel Wester har lämnat laget för en flytt utomlands och den vindsnabba V6:a Jesper Filén har lämnat för handbollsligan och Alingsås. Det har kommit in rutinerade spelare som kommer lyfta laget. Från Danmark kommer V6:an Emil Bremming som har spelat i bland annat TMS Ringstedt och nu senast i HØJ Elitehåndbold. Från svenska mästarna kommer Henrik Rhåsson en ung talangfull niometare som hoppas få större utrymme i ny miljö. Anderstorps SK har tappat sin givna motor i Hannes Rybo till Kungälv. Hannes har tidigare även representerat Varbergs HK. Lägg därtill spelare som Simon Örtelind tidigare i RIK, lagkaptenen Adam Jöhnsson tidigare i Hallby och den småländska målvakten med ursprunget från Eksjö David Larsson. Kungälv har en rutinerad och mycket kompetent trupp.

Det namnet som dock har synts och som vi har kunnat läsa mest om under sommaren är tränaren Pontus Ward-Wiklund. Under sommaren har han bland annat varit med damernas U-17 landslag men även varit analysansvarig för damlandslaget på deras OS-äventyr. Läs gärna artikeln här på aftonbladet. https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/B35y10/svenske-os-hjalten--800-mil-fran-tokyo

Vi önskar även er publik varmt välkomna tillbaka till Amokabel Hallen! Vi räknar med att ta in 200 besökare på anvisade sittplatser, först till kvarn gäller och ingen förbokning. Entrén öppnar 18.00, vuxna 100 kr/13-19 år 60 kr/0-12 år gratis. 

Vi hoppas att ni ska få Amokabelhallen att börja koka igen! Nu startar säsongen 2021/2022!

 

// Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll