Återstart i Handbollsligan

29 januari 2024 18:00

Återstart i Handbollsligan

I övermorgon, onsdag, är det dags för återstart i Handbollsligan efter EM-uppehållet. För Amo:s del innebär det bortamatch mot Svenska mästarna IFK Kristianstad. Kristianstad har haft en ojämn säsong med många skador och ett spel som inte fungerat riktigt på samma sätt som man varit van vid. Laget ligger för närvarande på åttonde plats med 15 poäng, tre placeringar före Amo som på elfte plats har 11 poäng. Trots det vet alla att laget har en extremt hög kapacitet. Kristianstad vann också det första mötet mellan lagen tämligen klart. Så det kommer att bli en mycket svår bortamatch för Amo. Kristianstad och Amo, då under klubbnamnet, Alstermo IF, har tidigare i historien mött varandra tolv gånger med ett klart plus för Kristianstad med tio segrar och Amo med två, båda i Amokabelhallen.

Amo:s nye tränare Brian Ankersen säger så här inför matchen:

–Det känns bra att komma i gång, vi har arbetat hårt nu i tre veckor och jag tycker vi är på rätt väg. Vi har en positiv stämning i laget och vi har lagt särskild vikt på försvarsspel och struktur i vårt spel. Den första tiden har för mig mycket handlat om att lära känna spelarna, deras styrkor och svagheter men också vilka de är som människor, vilket jag tror är nödvändigt för att göra bra resultat. Det handlar då även om att hitta en bra träningskultur. För mig personligen känns det naturligtvis speciellt att för första gången leda laget under match.

–Tyvärr har vi fortfarande en del skador i laget. Minik kommer inte att spela och ytterligare ett par spelare är osäkra till start. Men vi har en bra trupp och det ska bli spännande att se vad vi kan göra mot Kristianstad som är ett lag med mycket hög kvalitet där många spelare har stor rutin och internationell erfarenhet. Även om de har haft en del turbulens i laget den här säsongen är de klara favoriter. För oss handlar det om att fokusera på vårt egna spel, sedan får vi se hur långt det räcker, avslutar Brian.
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll