Äntligen dags för Final4!

7 mars 2024 16:30

Äntligen dags för Final4!
Kommande helg 9–10/3 är det dags för Final4 Svenska cupens slutspel i Halmstad arena där Amo, Hammarby, Ystads IF och Önnered gör upp om titeln svenska cupmästare.


Final4 innebär semifinaler under lördagen och final och bronsmatch under söndagen. Amo spelar i lördagens första semifinal kl. 13.30 mot tuffast möjliga i motstånd i form av Ystads IF som efter en tveksam inledning på säsongen under den senaste tiden sett allt starkare ut. I laget finns bland andra före detta landslagsstjärnan Kim Andersson och Växjöbördiga bröderna Stenmalm. Andra viktiga roller har spelmotorn Julius Lindskog Andersson och tuffe mittsexan Anton Månsson. I den andra semifinalen får Hammarby gälla som favoriter mot Önnered. I seriespelet förlorade Amo klart mot Hammarby på hemmaplan men knep en poäng borta i svårspelade Eriksdalshallen. Mot Önnered har Amo denna säsong tagit två klara vinster. Sammantaget är det tre ytterst kompetenta lag – och som alla placerar sig före Amo i Handbollsligatabellen – som Amo har att tampas med kommande helg. Samtidigt är det en härlig utmaning där Amo har allt att vinna. På vägen fram till Final4 har Amo bland andra slagit ut IFK Skövde och Aranäs. Att ha kvalificerat sig för Final4 är den hittills största framgången för Amo handboll.

Lagkaptenen Anders Forsell Schefvert säger inför helgen: ”Läget i laget är bra och alla är laddade inför uppgiften. Det ska verkligen bli kul att spela Svenska cupens första Final4!  Ystad är ett mycket bra lag med starka spelare på alla positioner. Vi förlorade ju till slut rätt klart mot Ystad i seriespelet i höstas men var med i matchen rätt länge. Förhoppningsvis kan vi störa Ystad med en del nya grejer som vi jobbat med sedan Brian kom. Det framför allt viktigt att vi har bra bollsläpp och håller oss till vår gameplan både bakåt och framåt. Men att spela två tävlingsmatcher på två dagar är litet speciellt. Det gäller att koncentrera sig på en match i taget. Skulle vi vinna mot Ystad finns alla möjligheter i finalen.”

Amo:s tränare Brian Ankersen om vad som väntar:
”Det ska bli fantastiskt att spela Final4 – det är en höjdpunkt som vi först efter den senaste tidens viktiga matcher i seriespelet kunnat fokusera på. För en klubb som Amo är Final4 jättestort och det kommer att bli en häftig upplevelse. Vi vet att vi är underdogs men vi ska göra allt för att ta chansen. I cupspel kan allt hända – det vet vi! Vi ska bjuda till och njuta av situationen och utmana Ystad på alla sätt! Förhoppningsvis kommer många Amofans att följa matcherna på plats och vi ska verkligen kämpa allt vi kan. Jag vill se attityd, känslor och kroppsspråk hos mina spelare!”


Samtliga matcher sänds i SVT1 enligt följande:

Lördag 9/3 13.20–15.15 Semifinal 1 Amo–Ystad

Lördag 9/3 15.50–17.45 Semifinal 2 Hammarby–Önnered

Söndag 10/3 13.20–15.15 Bronsmatch

Söndag 10/3 15.45–18.00 Final


/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll