Anders Forsell Schefvert kör vidare i Amo

2 april 2024 18:00

Anders Forsell Schefvert kör vidare i Amo
Amo:s lagkapten Anders Forsell-Schefvert har förlängt sitt kontrakt över säsongen 2024–25. Därmed går Anders in på sitt fjärde år i Amotröjan. Anders har gjort sig känd som en spelare som alltid ger allt och spelar för laget. Under den senaste säsongen gjorde han 49 mål och hela 83 assist, det sistnämnda innebar att han hade flest assist av Amospelarna.
 

Hej Anders! Varför blir det en fortsättning i Amo?
Det är flera anledningar. Vi kommer att få ett spännande lag nästa säsong och det ska bli roligt att se hur långt vi kan gå. Sedan har jag stort förtroende för vår nye tränare Brian som jag tror kan hjälpa mig att ta nästa steg i min utveckling. Får vi nu i lugn och ro förbereda oss för nästa säsong med Brian vid rodret tror jag det kan bli riktigt bra.

Vad säger du om Amo:s första säsong i Handbollsligan?
Jag tycker vi som nykomlingar gjorde en bra säsong. Vi stod upp bra mot de flesta lag även fysiskt. Vi har lärt oss mycket och i slutet fick vi till ett allt bättre försvarsspel som gav oss flera poäng.

Du skadade foten i slutet av matchen mot Ystad och spelade inte den sista seriematchen mot Alingsås. Vad var det som hände?
Det var inget allvarligt. Stortån hoppade ur led men det är snart fixat. Hade det blivit kvalspel så hade jag varit med.

Hur går dina tankar om nästa säsong?
Vi behöver bli lite mer strukturerade och disciplinerade i anfallsspelet. I Allsvenskan kunde vi ha råd att bjuda på några misstag men på den här nivån blir man straffad direkt om man gör tekniska fel eller tar skott i fel lägen. I några matcher tappade vi också onödiga poäng då vi inte var kalla nog i slutet. Till nästa säsong vet vi mer hur de andra lagen spelar vilket gör att vi kan komma bättre förberedda.

Till sist, Anders, vad tycker du som lagkapten om Amopubliken?
Det är underbart att se deras engagemang och hur de lever med i spelet. Det var otroligt viktigt med det supporterstöd vi hade i Halmstad när vi tog tredjeplatsen i Svenska cupen. Fantastiskt hur våra supportrar vid bortamatcherna ibland kan överrösta hemmapubliken.

Tack och lycka till i fortsättningen!

Amo:s tränare Brian Ankersen säger om Anders Forsell Schefvert: ”För mig är det extremt viktigt att Anders förlänger sitt kontrakt. Han är med sitt stora driv och engagemang både i försvar och anfall en viktig spelare. Anders lever för handbollen och det är sådana spelare vi behöver i Amo! Han är också en stor kulturbärare för klubben och ställer alltid upp när det behövs, t ex som ungdomstränare. Anders utveckling är långt ifrån färdig och jag tror att vi tillsammans kan ta ännu flera steg. Det ska bli spännande att följa honom i laget framöver!”

/Roddy Nilsson 
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll