Amospelare på landslagsuppdrag i veckan

7 mars 2023 14:40

Amospelare på landslagsuppdrag i veckan

Tre Amospelare är denna vecka ute på landslagsuppdrag för att spela EM-kval för sina respektive länder. Kvalspelet är indelat i fyralagsgrupper där de två bästa i varje grupp samt de fyra bästa treorna går vidare till EM som spelas i Tyskland i januari 2024. Sverige är som regerande europamästare direktkvalificerade.

För Gusten Montonens Finland är det matcher mot Slovakien som gäller, först på hemmaplan 9/3 och sedan på bortaplan 12/3. Finland har än så länge inte tagit någon poäng men då har man också mött tuffast tänkbara motstånd i form av Norge och Serbien. Mot Slovakien borde chanserna vara större, åtminstone i matchen på hemmaplan.

Motståndet i den grupp Pætur Mikkjalssons Färöarna spelar är något mindre avskräckande i form av Österrike, Ukraina och Rumänien. Hittills har det dock även för Färöarna blivit två förluster – låt vara knappa sådana – mot Österrike på hemmaplan och mot Ukraina på bortaplan (matchen spelades i Tyskland). Nu väntar dubbelmöte mot tunga Rumänien 8/3 respektive 11/3. På hemmaplan har Färöarna skakat favoriter tidigare så låt oss hoppas på detsamma nu.

För den tredje av Amo:s landslagspelare, Nicola Matovic och Montenegro, ser det bättre ut. Man toppar just nu gruppen efter segrar mot Bosnien-Herzegovina och Kosovo och borde ha goda möjligheter att ta sig vidare till EM-slutspelet. Nu i helgen blir det dock svårare när man tar sig an starka Balkanrivalen Slovenien 9/3 respektive 12/3.

Vi önskar våra killar lycka till!

 

/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll